Filipinci su za deo „Loznog kalema“ dali dva, a dobiće 8,5 miliona evra – gde je računica?

Nedavno je potpisan Ugovor o prodaji dela zemljišta na lokaciji „Lozni kalem“ u neposrednoj blizini Niške banje filipinskoj firmi za dva miliona evra. Ugovor je sa predstavnikom filipinske firme „IMI“ potpisao gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Demokratska stranka je ukazala na konferenciji za novinare, na neke delove tog ugovora za koje smatra da su pod znakom pitanja.

Miodrag Stanković i Tomislav Igić

Navodno će ta firma u narednih 10 godina zaposliti 1250 radnika za koje će od Vlade Srbije dobiti po 6800 evra po zaposlenom. Dakle za uložena 2 miliona dobiće 8,5 miliona evra?! O kakvom ekonomski isplativom potezu se ovde radi? Ili se možda nastavlja rasprodaja imovine grada Niša? Ovo je prvi put u istoriji ne samo grada Niša, već i Srbije da se rasprodajom imovine nadoknađuje prekomerno trošenje sredstava iz budžeta grada, da se zbog zarada prevelikog broja funkcionera rasprodaju lokali i zemljište u vlasništvu Grada- rekao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora.

Grad Niš raspisao je oglas za prodaju 15 nekretnina, među kojima i lokal u centru grada, čija početna cena iznosi više od milion evra, a na javnom nadmetanju za kupovinu te imovine grada koje je bilo 25. aprila nije bilo zainteresovanih.

slobodna ilustracija – foto: gradjanin.rs

Slučajno ili namerno nije bilo zainteresovanih?!U Srbiji se oduvek znalo da dobar domaćin teži da svoju imovinu sačuva i uveća, a kad počne da je rasprodaje, to znači da je on loš domaćin i da će uskoro biti siromah. Lako je raspodati imovinu a teško je sačuvati. U vreme vršenja vlasti Demokratske stranka za samo 4 godine, od 2008-2012 godine, otvorene su fabrike Jura, Shinwon, Benetton, napravljeni su najvažniji i najteži koraci za dolazak kompanije Johnson Electric, otvoreno niz malih i srednjih preduzeća. Grad je dobio više novih bulevara, izgrađeno je 15 novih kružnih tokova, izgrađena jedna i rekonstruisano više osnovnih i srednjih škola, izgrađeno i rekonstruisano 7 obdaništa, 7 zdravstvenih ustanova i još mnogo značajnih investicija. Za 5 godina vlasti SNS u Nišu, nema nikakvih rezultata osim afera i rasprodaje imovine, naveo je Stanković.

Na konferenciji je bio i Tomislav Igić, profesor Građevinskog fakulteta.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Gospoda iz DS-a , moram primetiti , koriste moju računicu /objavljenu u „Južnim vestima“ 12.05. vest „Filip. prodat deo zemljišta…“/- bez da su naveli autora , čiju referencu koriste !
    Pa,da…“copy-paste“,“copy-paste“ i …eto „otkrića“ tj. doktorata !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *