Filipoviću pomaže Sportski savez Srbije zbog neplaćenog odsustva u „Juri“

Sportski savez Srbije obezbedio je vrhunskom niškom atletičaru Nenadu Filipoviću finansijska sredstva kao naknadu zbog odsustva sa rada u fabrici „Jura“. Filipović je zaposlen u ovoj kompaniji, a atletičar je AK „Niški maraton“. On se ovih dana priprema na Vlasini za učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Odluka o pomoći doneta je na preporuku ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, a na inicijativu Grada Niša i Sportskog saveza Niša, navodi se na gradskom sajtu Niša. Na ovom portalu se ne navodi kolika sredstva će biti izdvojena za Filipovića.

nenad-filipovic
Nenad Filipović – foto: Olimpijski komitet Srbije

Nenad Filipović kvalifikovao se za Olimpijske igre u Riju u disciplini brzo hodanje. Olimpijski komitet Srbije kompletno je finansirao pripreme svih ostalih, pa i Niškog olimpijca, ali je Nenad, koji je zaposlen u fabrici kablova „Jura“ u Nišu, morao da uzme neplaćeno odsustvo kako bi pripreme za olimpijadu i realizovao, tako da je njegova porodica u ovom periodu ostala bez osnovnih sredstava za život.

Na inicijativu koja je potekla iz Niša, reagovao je resorni ministar Vanja Udovičić, pa će uz pomoć nadležnih institucija Filipoviću biti praktično refundirana sredstva koja bi zaradio da nije morao da uzima neplaćeno odsustvo.

Ovo je zaista lep gest i od ministra sporta i od novih gradskih vlasti u Nišu. Sigurno da će mi predstavljati podstrek za još jači rad. Ovo su mi treće Olimpijske igre i po principu “treća sreća“ očekujem dobar rezultat, ali očekujem i da ću nakon toga, uz pomoć ljudi iz grada, kao zaslužni sportista, uspeti da pronađem i zaposlenje u struci“-kratko je prokomentarisao Filipović, koji se nalazi na završnim pripremama na Vlasinskom jezeru.

Grad Niš i Sportski savez Niša izražavaju zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da pomognu vrhunskom atletičaru koji godinama unazad reprezentuje Grad Niš na najbolji mogući način, uvereni da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Riju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *