Filmski susreti od 26. avgusta do 1. septembra u Nišu

Najstariji filmski festival u Srbiji posvećen dugometražnom filmu, 58. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma – Filmski susreti Niš, biće ove godine održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u niškoj tvrđavi.

U toku je selekcija filmova, a rok za prijavu je produžen do 10. jula. Umetnički direktor festivala je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, selektor filmova je filmski kritičar, Dejan Dabić, a direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra.

Kao i ranijih godina biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada: Gran pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje, „Car Konstantin“ za najbolju mušku ulogu i „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu.

Osnivači festivala su: Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, organizatori su: Udruženje filmskih glumaca Srbije i Niški kulturni centar, a pokrovitelji: Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *