FK „Radnički“ (ne)će tužiti Crvenu Zvezdu?

I pored bombastičnih izjava da će Fudbalski klub „Radnički“ Niš tužiti Crvenu Zvezdu zbog neisplaćenih 300.000 evra kao obeštećenje za prelazak Milana Pavkova u beogradski klub, to se izgleda ipak neće dogoditi. U niškom klubu saznajemo da je dogovoreni transfer za Stefana Ilića ispoštovan od strane Zvezde, a i Pavkov je novi član tima sa stadiona Rajko Mitić.

foto: FK Radnički Niš (klik za uvećanje)

Sportski žurnal je objavio da je tužba podneta jer Crvena Zvezda nije odmah obeštetila 300.000 evra koji su Radničkom itekako potrebni zbog deblokade računa. U tekstu se ne perecizira koje vrste tužba i gde je podneta?

Poslednja informacija je da je postignut neki dogovor. Stefan Ilić je na pripremama u Antaliji sa klubom, Pavkov je u Beogradu i tu ostaje još izmirenje obeštećenja. Kada je reč o tužbi, to nije tužba nekom od odgovarajućih sudova već arbitražni postupak pred pravnim organom Fudbalskog saveza Srbije – rečeno nam je danas oko podne u niškom klubu.

Ugovor – foto: Sportski žurnal

Žurnal piše „da su Nišlije, dokumentujući ugovor oko prelaska Milana Pavkova, potencirale da prva rata, u iznosu od 200.000 evra, treba da bude isplaćena odmah po potpisivanju dok bi preostalih 100.000, Crvena zvezda trebalo da uplati do 1. jula 2017. godine“.


Potpredsednik kluba sa Čaira, Dejan Propadalo, juče je rekao za Sportski žurnal:

Hitno mora da se reši novonastala situacija. Dogovoren novac Zvezda nije uplatila, pokušali smo kontaktima sa rukovodstvom beogradskog kluba da izdejstvujemo izmirenje obaveze, ali uzalud. Rokovi su prošli i podneli smo tužbu. Smatramo da je mnogo toga od strane Zvezde neozbiljno i nekorektno – dovode tolike igrače, duguju mnogima, pa i nama i… Nikom ništa! Zar je toliko teško izmiriti obavezu prema Radničkom, da i naš klub može da živi“ – upitao je Propadalo.


M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *