FK Radnički: Partizan i Zvezda uništavaju lepotu fudbala

Povodom napada na Fudbalski klub Zemun, Fudbalski klub Radnički Niš se oglasio kako su naveli u saopštenju, zbog moralne obaveze. Zemun je nakon dosuđenog penala u 24. kolu Super lige remizirao s Partizanom, a nakon čega su crno-beli „ocrnili“ ovaj klub.


Fudbaleri niškog Radničkog (3) dočekaće Partizan (1) u derbiju 25. kola Superlige, u nedelju od 14 časova. U medijima su već danas počeli da zameraju u kakvom su stanju svlačionice i teren.


Fudbalski klub Radnički smatra da nijedan klub u Superligi Srbije ne sme da ima bilo kakvu prednost u odnosu na ostale.Fer igra mora biti prioritet svih, tako da je nedopustivo da se pojedini klubovi ponašaju kao da su u robovlasničkom društvu. Tako da medijski ‘išibaju’ svakog ko svojim radom i trudom ugrozi nešto što smatraju svojim vlasništvom, na primer pobedu koju su oni unapred proglasili svojom. Čar fudbala, pa i sporta generalno, jeste neizvesnost a svojim ponašanjem dva najveća srpska kluba uništavaju tu lepotu. Po pitanju finansijske pomoći koju dobijaju neuporedivi su sa drugima, ali kada se izađe na teren to nema presudni uticaj i ne definiše unapred pobednika. U tom smislu, nedopustiv je pritisak dva najveća srpska kluba na sve fudbalske instance, kako bi svi igrali onako kako oni sviraju, navodi se u saopštenju.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *