Folklorni ansambl „Branko“ baletanke konačno zamenio ručno rađenim opancima

Mališani crkveno-igračkog ansambla „Branko“ od sada će moći da u potpunosti uživaju u nastupima i probama. Dosadašnje neudobne baletanke zamenili su ručno rađenim opancima koji su delo majstora Peke, poslednjeg opančara u ovom kraju.

Ansambl, kao deo Eparhije niške koji broji oko 40 članova, od šest do 14 godina, na poklon je dobio 33 para opanaka koji su donacija Grada Niša u saradnji sa Opančarskom radnjom „Peka“ iz Svrljiga.

Umetnički rukovodilac ansambla „Branko“ Marijana Cvetković Kesar, kaže da su do sada igrali u baletankama, a neku nošnju pozajmili.

San im se ostvario, nošnja je kompletirana, a pokazaćemo i kako igramo 25. februara na Svetosavskoj akademiji u Domu vojske u 19 sati“, – rekla  je Marijana Cvetković Kesar, umetnički rukovodilac ansambla.

Mališani su odmah isprobali obuću za igru, a Sara koja ide u peti razred ističe da je presrećna zbog nove obuće.

Bila sam presrećna kad sam čula da ćemo dobiti opanke. Pre smo igrali u baletankama, bile su neudobne, osećalo se kao da igramo bosi“, – kaže Sara.

Predaja opanaka je obavljena u Parohijskom domu niškog Sabornog hrama, a prisustvovao joj je starešina, protojerej-stavrofor Branko Cincarević.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *