Formirana nova opoziciona koalicija „Biram Niš“, kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković

Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana, uz podršku građana koji se nalaze na listi, poput Tamare Milenković Kerković, Slaviše Dinića i Miloša Boškovića, formirali su novu opozicionu koaliciju „Biram Niš“. Prvi na listi je Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije koji je i kandidat za gradonačelnika.

Stanković je ovom prilikom najavio da imaju spremna imena za odbornike za svaku gradsku opštinu, da nude pozitivnu kampanju u kojoj će se govoriti o konkretnim planovima kao i da imaju podršku i od dela opozicije koji neće izaći na predstojeće lokalne izbore.

„Svi mi ovde se borimo protiv SNS-a i sa njima nećemo sarađivati. Vreme je za promene, imali su 12 godina da pokažu da li umeju da unaprede Niš. Niš mora da ima bar pet puta više novih parking mesta, 13 novih parkova, koje planiramo da izgradimo, želimo ekološki grad sa manje saobraćaja i brže i više linija gradskog prevoza. Želimo i pešačku zonu od Dušanove to Tvrđave“ – kaže Stanković.

Pored Stankovića u vrhu liste će biti i profesorka Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić, dr Srbobran Branković (DS), inženjer Ivan Jovanović (PSG), aktivista Miloš Bošković, Ana Eraković (NPS), Rastislav Dinić (ZLF), Aleksandar Živadinović (NPS), Ljuba Kostić i Jelica Stošić.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković koja je na listi kao pojedinac kao profesorka Ekonomskog fakulteta, ističe da je Niš je izgubio dostojanstvo, da su mladima oduzeta osnovna prava, poput prava na rad, adekvatno stanovanje, na osamostaljenje i kulturu.

„Biramo borbu i Niš zato što vidimo da ovaj grad propada pred našim očima. Vidimo da je postao grad pregaženog univerziteta. Borićemo se za dostojanstvene uslove za porodilje, poništavanje pojedinih urbanističkih planova, zelenilo i nove parkove, za povratak mladih u Niš i za to da mladi ne idu iz Niša, izgradnju studentskih domova, univerzitetskog kampusa i investicionog parka“ – rekla je Milenković Kerković.

Specijalista urologije Srbobran Branković, istakao je da će se zalagati da zdravstvo bude što efikasnije i dostupnije svim Nišlijama i da Niš dobije gradsku bolnicu, dok profesorka filozofije Jelica Stošić ističe da niški učenici moraju da imaju besplatne udžbenike i zdrave obroke, a nastavni radnici ugovore na neodređeno vreme.

Iz koalicije „Biramo Niš“ ističu da su se zalagali da opozicija u Nišu izađe u jednoj koloni, kao i da su spremni za saradnju sa drugim opozicionim strankama i koalicijama koje neće sarađivati sa SNS-om, nakon izbora.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *