FS: Gran pri Đuzi Stojiljkoviću- Rakočević i Stojiljkovićeva poneli titule Cara Konstantina i Carice Teodore

Gran pri „Naisa“ ove godine na Filmskim susretima u Nišu, pripala je posthumno Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, objavila je večeras predsednica žirija Vesna Čipčić, posle čega je usledio najduži aplauz na ovogodišnjoj glumačkoj smotri.

filmski-1

-Sa setom i melanholijom možemo reći da veliki glumci kroz svoje uloge zauvek ostaju sa nama. Vlastimir Đuza Stojiljković. Održao nam je čas glume i zauvek nas napustio – rekla je Čipščićeva. Marko Novaković, reditelj filma „Bez stepenika“ gde je Đuza glumio rekao je:

-Ta gromada od čoveka u sitnom telu govorio mi je hvala što sam mu dao ulogu. Zahvaljivanje dugujemo njemu. Predan i radan. U ime celog filma, vama najboljoj niškoj publici mogu da kažem Hvala, baš vam hvala-poručio je s pozornice Novaković.

FIlmskiiiii

Član žirija, Dragan Mićanović uručio je nagradu „Carica Teodora“ za najbolju glavnu žensku ulogu Jovani Stojiljković. Car Konstantin je ove godine pripao Nikoli Rakočeviću za ulogu Rudolfa Cislera u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Jelena Rakočević Cekić za ulogu u filmu „Otvereni kavez“. Za mušku ulogu u istoj konkurenciji, Slaven Došlo za ulogui u filmu „Panama“.

Najbolji debitant na FS je Strahinja Blažić za ulogu u filmu „Bićemo prvaci sveta“.

-Ovo je moja prva nagrada za neki film. Nagrada pokazuje da sam na pravom putu. Bili smo na mnogo festivala, ali nigde nisam viudeo da publika toliko voli glumce-rekao je Blažić koji je primio nagradu u ime Janketića koji je bio opravdano odsutan zbog uloge u Crnoj Gori.

Epizodna ženska uloga pripala je Renati Ulmanski. U istoj konkurenciji za muške uloge(tri) dobio je Marko Janketić. Glumica Ulmanski je zatvorila festival i poručila: Rastajemo se nakratko, čekajte nas, mi ćemo sigurno doći.

M.S.

foto:Djordje Apostolović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *