FSS vidi Piksija kao trenera koji će voditi Srbiju na Mundijual u Rusiju

Niškom najproslavljenijem fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju „smeši“ se trenerska klupa reprezentaciije Srbije, pošto je Fudbalski savez Srbije razočaran bezidejnim igrama u kvalifikacijama za Svetsko prvennstvo gde je Srbija, pod vodstvom Slavoljuba Muslina, tankim rezultatima nekako pretekla.

Iz bewogradskih medija saznajemo da je spor oko Mislina zapeo oko para. FSS bje dobio 15 miliona evra za kvalifikacije, a Muslin hoće svoj deo. Novac bio glavna tema na sastanku Muslina, Kokeze i Bunjevčevića u četvrtak. Muslin čak nije dozvolio prisusutvo Stojkovića na treningu reprezentacije u Pazovi.

Pregovori na Terazijama nastaviće se u ponedeljak, iako se predsednik FSS maltene dogovorio sa Stojkovićem da najpre bude v. d. selektora na prijateljskom meču u Kini, a potom i da zvanično nasledi Muslina, prenosi list Kurir.

Kako saznajemo, Savez želi da Muslinu isplati šest plata i premiju vezanu za plasman na SP, dok Muslin smatra da mu pripada više novca. To bi trebalo da bude regulisano u ponedeljak ili utorak.

Muslin je bivši. I on je svestan toga i sada želi što skuplje da proda kožu. Savez želi da ga isplati, ali se njemu ne sviđa suma koju su mu ponudili. Muslin je na sastanku jasno rekao Kokezi: „Doneo sam vam 15 miliona dolara i red je da me platite kad me već terate iz reprezentacije!“ Muslinu nije svejedno što neće voditi tim na Mundijal, jer mu je to bila životna želja, ali se već pomirio sa sudbinom – rekao je obavešten izvor Kurira.

Dragan Stojković Piksi trebalo bi da bude novi selektor Srbije i da vodi reprezentaciju, složni su u FSS. Njega u Savezu vide kao rođenog pobednika, ličnost s kojom će Srbija igrati lep fudbal, neće se mučiti na terenu i što je najvažnije, čoveka koji će podmladiti nacionalni tim i dati šansu svetskim prvacima s Novog Zelanda.

Piksi je najveća želja FSS! Trebalo bi da upravo on vodi reprezentaciju na turneji po Aziji. Do početka Mundijala Srbija će odigrati šest ili sedam utakmica, a to će biti dovoljno vremena da Piksi uigra reprezentaciju i da šansu mladim igračima. Istina je da Piksi ima veliki novac u Guangdžouu za još tri godine ugovora. Opet, njegova želja da se vrati u Evropu zbog porodice nije sporna, pa u Savezu veruju da će se dogovoriti – zaključio je izvor Kurira , ali i drugih medija.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *