G.U.B. i Gospodin Pinokio u Aleksincu

Sada se može slobodno reći da je Caffe Pressing  postao sigurnosna kuća rokenrola u Aleksincu. Posle japanskog benda 101A , kruševačke pank atrakcije “Crveni karton”  i skorašnjim nastupima bendova “ Prljave sestre” i School bus iz Knjaževca, na redu stuže još jedna poslastica za ljubitelje rokenrola.

G.U.B.

U petak 3 marta gostuje bend “Gužva u bajtu”, inače  gosti iz Slovenije, a sa njma će nastupiti i  provereni  niški pankeri “ Gospodin pinokio”. Ulaz na ovu svirku kao i uvek je besplatan.

Gužva u bajt ili »G.U.B« je punk grupa iz Ljubljane. Grupa prati punk ideale u kojima vidi alternativu u bogatim pussy pank bendovima. Preko njihovih pesama i live svirka žele predstaviti svoj pogled na svet. Kao što sami za sebe kažu: “ Cilj našeg stvaranja nije da menjamo društvo več, da u životu kojem živimo uživamo“. Na sceni su več od 2004 godine i do sad su izdali več tri albuma, prvi  pod imenom „Gužva u bajt“ 2005 godine, drugi pod nazivom „Nikad pankera od nas“ u 2009 godini i poslednjeg 2014 godine pod nazivom „Mozak nam je pun“, saopštava organizator.

Grupa G.U.B je odsvirala bezbroj svirki kako u Sloveniji tako i u  inostranstvu. Binu su delili  sa poznatim ili bolje rečeno legandarnim bendovima kao što su UK SUBS, theExploited, The Business, Angelic Upstarts, Los Fastidios, Last resort, K.B.O, Trula Koalicija, Kud Idijoti, Pankrti… …Ali više od tih svirki band najrađe svira u malim klubovima gde su bliže ljudima i samim tim podrže lokalnu scenu.

G.U.B je u Srbiji prvi put nastupao na festivalu EXIT 2010 godine. Ovoga puta G.U.B ponovo dolazi u Srbiju  3.Marta u Aleksincu , Caffe Pressing zajedno  sa grupom Gospodin Pinokio i dan kasnije 4.Marta u Novom Sadu u Suburbia Clubu sa grupama the Bomber i Tetra Pank.

G.U.B  čine Vladimir Jovanović – Bass, Emir Kovačevič – Bubanj, Matej Ferenc -Ritam gitara, Urban Kosem – Solo gitara

U vreme kada je rokenrol podlegao udarima tržišnih adžija, i kada je bavljenje istim postalo istovremeno i biznis i pozerstvo kao odraz očaja i bunta, Gospodin Pinokio jeste ta ‘Iz mraka mašina’ koja donosi sa sobom preciznu i ubitačnu svirku koja će vas prodrmati i naterati da se zamislite. U vreme kao što je ovo, ne treba tražiti više”.

Gospodin Pinokio

Gospodin Pinokio je  niški pank bend koji postoji  skoro 25 godina i iza sebe ima šest studiskih albuma. Svakako je bend čija se svirka apsolutno ne zaobilazi  i koji prvi put gostuje u Aleksincu.

 

GOSPODIN PINOKIO su : Igor Bogdanović Šile – vokal, Danijel Stojanović Dani – gitara, Bojan Ristić Rile – bas gitara, Desimir Stojimirović Desko – bubnjevi

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *