Gašenje firmi u Nišu: Iz mlekare bez posla ostalo 300 ljudi!

Na prethodnoj sednici Skupštine Grada Niša, odbornik grupe „Niš moj grad“, Branislav Jovanović postavio je pitanje gradskim vlastima „šta će gradska vlast preduzeti povodom sve češćeg gašenja niških firmi“.

foto: niskevesti.info

U prošlom mandatu tako je bilo sa “Vagonkom” i “Lokomotivom” gde je 600 radnika izgubilo posao, a sada imamo primer Niške mlekare gde je od 300 ostalo još dvadesetak proizvodnih radnika”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša, a u saopštenju prosleđenom medijima.

Branislav Jovanović

On napominje da je pre nekoliko godina država uložila u Nišku mlekaru 580.000 evra, otvorila 52 nova radna mesta i dala 6.000 evra po svakom novom radnom mestu jer bilo je intencija da pored stranih i domaće firme dobijaju podsticaj.

Onda je otvoren pogon u Svrljigu gde je Niška mlekara snabdevena kvalitetnim mlekom i prestalo se sa uvozom mleka iz Vojvodine i drugih delova juga Srbije”, podseća Jovanović.

On je upitao za govornicom čelnike Grada Niša da li će sprečiti da Niška mlekara postane magacinski prostor.

Takođe tražim proveru podataka i odgovor na pitanje, da li je tačno da je u niškom “Vulkanu” od 230 proizvodnih radnika ostalo njih pedesetak i dvadeset u režiji, a svakog meseca im se produžavaju ugovori i rade u vrlo lošim uslovima? Da li platu primaju preko ugovora koji se sklapaju i obnavljaju svakog meseca? Radi se o poznatoj niškoj firmi i džabe angažovanje na otvaranju novih radnih mesta kad se već postojeća gase”, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *