Gimnazijalac „Svetozara Markovića“ osvojio bronzu na olimpijadi iz informatike

Gimnazijalci iz Srbije osvojili su četiri bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike za srednjoškolce koja je odražana u Teheranu.

Tim Srbije u Teheranu

Medalje su juče u Srbiju doneli: učenik niške Gimnazije “Svetozar Marković” Dušan Živanović i učenici beogradske Matematičke gimnazije Filip Vesović iz Čačka i Beograđani Vladimir Milenković i Momčilo Topalović .

Dušan Živanović

Na najprestižnije takmičenje iz informatike naše gimnazijalce kao vođe tima predvodili su Marko Savić sa Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i programer Demjan Grubić, obojica iz Društva matematičara Srbije. Naši najbolji informatičari učestvovali su na takmičenju u Iranu zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i KPMG Beograd, koji je za sve članove tima obezbedio avionske karte, kotizacije i prateće troškove. Ove godine su na olimpijadi učestvovali srednjoškolci iz 84 zemlje i to je bila najmasovnija informatička olimpijada do sada, navode iz New media team-a, pr agencije.

Ekipa iz Srbije učestvuje na ovom svetskom takmičenju od 1989. godine, kada je održana prva informatička olimpijada (kao Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i Srbija). Do sada je osvojila tri zlatne medalje, 31 srebrnu i 33 bronzane.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *