Glasajte za decu Niša – školarci plešu i pevaju „U ritmu Evrope“

Osnovci iz Niša, dvanaestoro njih, koji su još pre gotovo pola godine prošli audiciju koju je organizovao Grad, uveliko završavaju pripreme za učešće na takmičenju u pevanju i plesu, pod nazivom „Srbija u ritmu Evrope“.

Bojan Krstić sa školarcima

Na ovom tradicionalnom takmičenju, niški đaci, koji će biti jedna od dvadeset takmičarskih ekipa, predstavljaće Tursku, a ukoliko pobede, sem što će Niš, po prvi put biti domaćin ove manifestacije, već će i mladi umetnici posetiti zemlju čija ih je ambasada i delegirala.

Ovogodišnji domaćin takmičnja je grad Sombor, a u konkurenciji od 20 gradova, niška deca će- njih dvoje, s obzirom na to da je Niš kao jedan od gradova učesnika izabrala turska ambasada, izvoditi pesmu Emine Jahović, ali na turskom jeziku, dok će ostatak ekipe izvoditi plesnu tačku.

Kako je ovo prvi put da omladinci iz Niša učestvuju na ovom tradicionalnom takmičenju, i Grad ih je finansijski podržao, te je njima već pet meseci obezbeđenja potpuna obuka koju drže beogradske plesne škole.

Naši sugrađani treba da podrže ovu mladost, i da svako od nas da doprinos, jer osim glasova članova žirija, računaju se i glasovi putem poruka sa mobilnih telefona, i upravo ćemo im glasanjem pomoći da pobede, jer se već visoko kotiraju po ocenama, izjavio je Bojan Krstić, gradski većnik resorno zadužen za školstvo.

Lokalna samouprava već ima potpisan ugovor sa festivalom, a osim profesora plesa i koregrafa, prostorije Oficirskog doma dostupne su im svake subote za vežbu, tako da su, kako i sami odabrani takmičari kažu, već gotovo spremni.

Dosta smo naporno i marljivo trenirali, dok je Dušan sa drugaricom Sanjom sve vreme uvežbavao tonove i izgovor na turskom jeziku, jer su takva pravila, i zaista se nadamo pobedi i verujemo u nju, veli uzbuđeno četranaestogodišnja Maša, jedna od plesačica.

Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ počelo je da se održava još pre devet godina, a sve u cilju dobre zabave i sa namerom, da deca uz pesmu i igru na gradskim trgovima predstave razne zemlje Evrope, a jedan og glavnih pokrovitelja je i Turska, koja od samog početka podržava ovo. Svake godine predviđeno je da u igri i pesmi učestvuje preko tri stotine dece iz osnovnih i srednjih škola gradova širom Srbije

Ukoliko želite da i VI podržite našu decu, pratite uživo takmičenje u subotu, 25. juna, na TV Prva, i pošaljite svoj sms glas na broj 1557, sa tekstom PESMA_15

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *