Glumica Snežana Bogdanović dobila knjigu novinara Miše Ristovića o krađi beba

Glumica Snežana Bogdanović dobila je od predstavnice Kompanije „Novosti“, Daliborke Alihodžić knjigu „Rođeni da nestanu“, autora Miše Ristovića, pokojnog niškog novinara koji je preminuo 30.oktobra pre dve godine. Ristović je u feljtonima opisao zastrašujuću istinu u pojavi krađi beba sedamdesetih godina i kasnije u Srbiji.

Snežana Bogdanović dala je izuzetnu ulogu Drinke u filmu „Šavovi“ koji je prikazan na 54. Filsmkim susretima, a koji upravo govori o ovoj kriminalnoj pojavi gde je roditeljima saopštavano da su im bebe umrle na porođaju da bi oni posle mnogo godina nailazili na tragove da su njihovi najmiliji prodati i živi.

Na festivalu u Berlinu su nam prilazile majke i govorile da su doživele isto to što mi opisujemo u filmu. Dakle, taj problem se javvio i u Nemačkoj, Italiji. Nismo sami u toj nesreći. Zato mi je drago da sam dobila ovu knjigu kao simbol borbe protiv te pošasti – rekla je Bogdanovićeva.

Nešto slično je naveo i njen suprug Uliks Fehmiu koji godinama žive u Americi.

Miša Ristović je bio jedan od boljih profesionalaca u srpskom i niškom novinarstvu. Pored porodice, nenadoknadiv gubitak su doživele i njegove kolege i to ne samo iz Kompanije „Novosti“ već i iz ostalih medija s kojima je sarađivao. Niško novinarstvo posle njegove smrti nije ostalo isto.

Iza sebe je ostavio dva sina, Stefana i Mićka i suprugu Lidiju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *