Glumio premijerovog savetnika i varao ljude

Policija je uhapsila Z.C. (62) iz Kragujevca, osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, od dvoje oštećenih uzeo novac kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge.

policija1

Postoje osnovi sumnje da je Z.C. lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu premijera, Miroslav Milenković, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapšenja. Z.C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara, saopštava policija.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil „citroen C5“, crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i treptače koje koriste službena vozila.

Kada nije bio u blizini oštećenih, osumnjičeni im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Republike Srbije. Osumnjičeni je uhapšen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

M.Đ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *