GO Palilula najuspešnija u regionu po realizaciji IPA fondova

Dragan Džunić, predsednik GO Palilula, govorio je o rezultatima u godini na izmaku, kao i o planovima za sledeću godinu. Između ostalog on je izrazio nezadovoljstvo položajem niških u odnosu na status beogradskih opština, i najavio izgradnju skejt parka, veštačke stene i pomoć školama na teritoriji opštine.

mcn-palilula

“Izuzetno sam zadovoljan onim što smo radili, a najprepoznatljiviji smo po ostvarivanja IPA projekata. Juna 2015. imaćemo pet projekta koje smo uspešno realizovali. Po rečima ministarke Jadranke Joksimović, GO Palilula je po tom pitanju najuspešnija u regionu.” – izjavio je Dragan Džunić na godišnjoj pres konferenciji u niškom Media centru.

Džunić je pohvalio građane, odnosno njihove inicijative i savete, istakavši da su Palilulci među prvima stigli na ugrožena mesta kada su se desile poplave maja meseca, i pomogli ugroženim ljudima. On je međutim kritikovao rad nadležnih uprava i preduzeća, i najavio da će po tom pitanju razgovarati i sa gradonačelnikom Niša.

“Zadovoljan sam inicijativom i savetima građana kada je pitanje bilo šta treba raditi u njihovim životnim sredinama. Međutim nisam u potpunosti zadovoljan svima u GO Palilula. Bio bih više zadovoljan kada bi nadležne uprave i preduzeća malo više radili na našim predlozima i inicijativama. Bilo bi bolje kada ne bih naizalio na jedan “zid ćutanja”.”

Za kraj on je pozvao sve građane Niša da se pridruže Palilulcima za doček Nove godine, koja će biti realizovana putem donacija i priloga, uz pomoć velikog broja dece, privatnika, i lokalnih muzičara. Deda Mraz sa Palilula će podeliti oko 150 paketića mališanima, a na mesto gde se tradicionalno organizuje Palilulsko veče pojaviće se oko 21 i 30.

Opština Palilula odštampala kalendar
gde se Božić slavi 5. januara!?