GO Pokret za preokret Niš : Da li je Niška Banja zapuštena zbog namerne privatizacije?

Zašto je dozvolila sistematsko propadanje Niške Banje i prelaz vlasništva sa grada Niša na Republiku Srbiju, bez ikakve naknade i šta ona zna o tome da je aerodrom u Nišu pod velom Expo 2027, pitanja su koje je Gradski odbor Pokreta za Preokret Niš uputio gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

Iz pokreta naglašavaju da se u banju godinama ništa ne ulaže, i da je ona odgovornošću ove vlasti praktično izgubila status banje, pa se pitaju da li je ovo ciljano rađeno kako bi se banja privatizovala.

„Ako je ovaj scenario planiran, jasno je da od te privatizacije građani Niša neće imati nikakve koristi, već samo štete. Niška Banja je nekad bila jedna od najperspektivnijih banja, u pesmama opevana, a sada je uništena, godinama unazad je prazna, a sada se spominje namera o privatizaciji. Pokret za preokret iz Niša pita da li banju čeka isto što i aerodrom u Nišu? Niška vlast se igra sa imovinom grada i rasipa je bez imalo odgovornosti prema javnom interesu i interesu građana Niša koji ih plaćaju“ – navode iz pokreta.

Kao posebno pitanje za gradonačelnicu ističu šta je to što ona zna o tome da je aerodrom u Nišu pod velom Expo 2027, iako kada je otet od građana Niša 2016. godine o tome nije bilo ni reči.

„Da li će sada Expo biti izgovor za razne malverzacije? Sa imovinom Grada Niša se postupa nemarno i neodgovorno, gradska vlast prvo dozvoli da se zapusti, ne ulaže, a nakon toga   prodaje i poklanja“ – dodaju iz pokreta.

Zaključuju da to nije novac i imovina iz džepa gradskih i republičkih „šerifa“ vladajuće većine, već iz budžeta Republike Srbije, odnosno džepa svih građana i da ta sredstva ne može ni gradska ni republička vlast da samovoljno rasipa.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *