Gol Pavkova za čast Nišlija, Partizan-Radnički 1:1

Fudbaleri Radničkog i Partizana opravdali su epitet derbija 13. kola, koji je po igri bio definitivno najzanimljiviji meč ovog kola. Radnički je u 31. minutu došao do prednosti golom Pavkova, a konačan rezultat je postavio Đurđević u 48. minutu 1:1.

Pred oko 3000 gledalaca na stadionu Partizana viđena je tvrda fudbalska predstava koja je u potpunosti opravdala epitet derbija. Nišlije su disciplinovanom igrom odbrane zadavali muka Partizanu koji je nakon povrede Evertona u 25. minutu teško dolazio do prilike da ugrozi gol Radničkog, dok su Nišlije iz prve izglednije prilike šest minuta kasnije uspele da dođu do važnog vođstva. Slobodan udarac izveo je Arsić, a nakon loše reakcije Kljajića odbitak je u mrežu smestio Pavkov.

Silovit pritisak u drugom poluvremenu doneo je nekoliko šansi Partizanu koji je nakon jedne od njih postavio konačan rezultat. Nakon kornera u 48. minutu Bajić je zakasnio sa reakcijom, a Đurđić je postigao svoj prvenac. Radnički je uprkos mnogim bukmejkerima uspeo da odoli favorizovanom Partizanu i sačuva čast Čaira pred najvažniju utakmicu sezone u kojoj će Radnički sledeće nedelje od 17 časova dočekati Vojvodinu.

A.Ilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266