Grad Niš ulaže 35 miliona dinara za bezbedniji saobraćaj

Novčana sredstva koja su u gradsku kasu uplaćena od saobraćajnih prekršaja Nišlija naplaćenih u 2016. i ove budžetske godine, kako navode nadležni, osim što će biti namenjena za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnica i obnovu svetlosne signalizacije, deo će biti iskorišćen i na edukaciju najmlađih sugrađana.

Od 30 odsto sredstava, od ukupne novčane mase naplaćenih kazni na teritoriji Niša, Savet za bezbednost Grada će i ove, kao i prethodnih godina, upotrebiti za revitalizaciju oštećenih kolovoza i saobraćajne signalizacije, a ostatak će biti namenjen za predavanja o povećanju bezbednosti.

To je ove godine negde oko 35 miliona dinara, a radi se pre svega o projektima i aktivnostima koje imaju za cilj povećanje bezbednosti, pre svega za kupovinu nove opreme, ali i raznih edukacija i promotivnog materijala koji će služiti da upozna naše sugrađane sa pravilima ponašanja u saobraćaju, pojasnio je Igor Vojinović, član gradskog veća resorno zadužen sa saobraćaj u Nišu.

On je dodao da osim što će deo novca biti uložen i za nabavku opreme za zimsku službu, biti rekonstruisan i sređen poligon u školi „Petar Petrović Njegoš“ na kome će osnovci moći da uče prve korake vezane za saobraćaj i na kome će moi da se održavaju razna takmičenja.

N.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *