Grad smenio šefa štaba zimske službe, sledi i hitna nabavka novih vozila

Kolaps zbog prvih jačih snežnih padavina u gradu i okolini i očigledna nespremnost koju su nadležni pokazali, „odneli i prve žrtve“, u lancu komandne odgovornosti. Gradski čelnici, po hitnom postupku smenili su usred sezone Dragana Dimitrijevića, dosadašnjeg šefa štaba niške zimske službe i za dalju koordinaciju nadležnih, imenovali NOVOG-STAROG prvog čoveka za „zimske probleme“, Svetu Manića, koji je ovaj posao obavaljao deceniju unazad.

Iako je u Nišu, kada je reč o prohodnosti puteva i čišćenju gradskih saobraćajnica, situacija trenutno, nazovi stabilna, a i nema većih padavina, potpuni fijasko koji su Grad i Nišlije doživele sa prvim jačim snegom, čelnicima niške lokalne samouprave bio je izgleda dovoljan pokazatelj da nešto hitno treba da se menja. Osim što je to funkcijom platio i dosadašnji šef zimskog štaba, iz vlasti najavljuju i da će, kako znaju i umeju, obezbediti novac da „bar dupliraju“ broj vozila za čišćenje snega i neophodnu mehanizaciju.

Sama smena šefa službe govori o tome da je taj čovek mogao biti mnogo bolje odrađen i to je upravo i razlog za ovakvu odluku, a novoimenovani, Sveta Manić, je neko ko je godinama vodio te poslove, tako da ima iskustva u tome i poznaje sve putne pravce i problematične lokacije i poptuno smo sigurni, da ukoliko bude novih većih padavina neće biti ovakvih problema, izjavio je Dragoslav Pavlović, pomoćnik niškog Gradonačelnika.

Prema najavama iz Gradske kuće, po hitnom postupku rešavaće se i problem koji se godinama unazad „gurao pod tepih“, a to je neadekvatan i nedovoljan broj specijalizovanih mašina koji su potrebni gradu veličine Niša, kako bi sve normalno funkcionisalo.

Razočaranje prvog čoveka Grada je toliko, da je odlučeno da kako znamo i umemo pronađemo novac u budžetu i ako ništa drugo, barem dupliramo broj vozila koja služe ovoj nameni, i to će koštati sigurno desetine miliona dinara ali su naši građani zaslužili da imaju čiste ulice i tu nema diskusije, dodao je Pavlović i rekao da apsolutno veruju da su spremni za nove neočekivane „probleme“ ukoliko ih bude zbog snega.

Podsetimo, Niš sa okolinom, je bio jedini grad u Srbiji, u kome je prvog dana snežnih padavina nastao opšti metež, što zbog blokade neočišćenog autoputa, lančanih sudara i smetova kod Trupalskih šuma, što zbog potpuno paralisanog čitavog gradskog sistema nadležnih službi.

N.Marković

4 Comments

  1. A da li je prvi čovek grada razočaran i time što je u gradskoj upravi ,Janić postavio za rukovodioca Sekretarijata za imovinu i osobu koja nema još ni uslove da radi u GU,a još manje da rukovodi jer nema položen državni ispit za rad u organima uprave. Očigledno da je Bulatović lepo preuzeo štafetnu palicu od onog čuvenog Perišića,kao u slučaju Narodnog pozorišta.

  2. Kao neko kome clan porodice radi u firmi za odrzavanje autoputa, iz prve ruke pouzdano znam da je autoput ciscen kako treba od prve noci kada je poceo sneg i kako se i sta radilo…to sto i nasi i strani vozaci ne znaju da voze u tim uslovima je samo njihova krivica, a ne putara.

  3. bravo,hvala bogu da je neko video koliki je blefer i neradnik Dimitrijevic,takav je bio i u Direkciji,naravno Manic je to nekada obavljao odlicno,samo hrabro menjati sve koji ne rade svoj poso

  4. ista situacija ce biti i sa gospodinom manicem a gospodina dimitrijevica neznam ali nesto u gradu nevalja trebalobi odvojiti novac i za nova vozila i za radnike koji obavljaju poso u najgorim uslovima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *