Građani Republike Srpske u Nišu: Referendum je dokaz srpskog jedinstva (prvi rezultat)

U Nišu danas nije otvoreno ni jedno mesto gde bi građani koji imaju pasoš i ličnu kartu Republike Srpske mogli da se izjasne na održanom referendumu što se može okarakterisati da jedan veći broj ljudi, nema pravo glasa. U svakom slučaju rezultati referenduma pokazuju jednu vrstu jedinstva srpskog naroda. Ovo je stav s kojim se slaže veći deo javnosti.


Preliminarni rezultat: Od 30 odsto obrađenih podataka 99 odsto građana glasalo „da“

Oni koji su imali pravo glasa odlučili su da odgovore sa „DA“, a na pitanje „da li želite da 9. januar bude Dan Republike Srpske“. Za sada preliminarni rezultati iz Banja Luke kažu da od 30 odsto obrađenih podataka, 99 odsto glasača se složilo s referendumskim pitanjem.


 

nis-rs

Građani Republike Srpske su izglasali da 9. januar i dalje bude Dan ove teritorije koja za sada funkcioniše u okviru Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj datum 9. januar slavljen je već dvadeset godina.

Vjera M. iz Niša kaže da je mnogo nejasnoća oko današnjeg dana, ali da je najbitnije „da je referendum pokazao odbranu Republike Srpske“.

Vi imate situaciju da ceo jug Srbije, gde samo ja znam dvadesetak ljudi koji su samnom došli ovde, nije glasao. Ali, to je u ovoj situaciji takoreći marginalni problem same organizacije, a suštinski je referendum važan jer narod je rekao šta misli i to je činjenica – rekla je ona.

M.S.

2 Comments

    1. Треба помоћи тој групи људи да остваре сарадњу са државом чије држављанство имају и градовима из којих су дошли.Кроз ту сарадњу и Нишлије могу имати одређену корист,кроз привредну,културну,спортску и другу сарадњу.
      За све треба нажалост подршка политичара.
      А што се тиче анкетираних треба им помоћи или их пустити да муче своју муку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *