Gradi se Nacionalni gimnastički centar u Čairu, svi rokovi nepoznati

U Gradskoj kući, u prisustvu ambasadora Japana i predsednika Gimnastičkog saveza Niša, održana je prezentacija nacionalnog gimnastičkog centra koji bi prema najavama trebalo da bude na površini od 3.000 kvadratnih metara u Čairu u Nišu sa salom od 1.400 kvadrata. Početak radova nepoznat, a nije poznat ni plan završetka.

Projektom koji je prema rečima gradonačelnice Niša višegodišnji i koji ne košta baš malo, predviđeno je da objekat bude sagrađen između čairskih bazena i Zetske ulice, a Saša Veličković, predsednik Gimnastičkog saveza Srbije koji je inicijator projekta rekao je da postoje mogućnosti da se upravo u Nišu izgradi nacionalni gimnastički centar i da je ideja je nastala kada je predsednik Svetske gimnastičke federacije Morinari Vatanabe pre tri godine posetio Niš.

„Zajednički smo došli do zaključka da ima potrebe i mogućnosti da se ovde izgradi nacionalni gimnastički centar. Niš ima dosta potencijala, imamo najuspešniji klub u Srbiji duži niz godina, nekoliko decenija smo najuspešniji. Imamo najprestižniji Fakultet fizičkog sporta i vaspitanja, koji je u 200 na Šangajskoj listi“ – naveo je Veličković.

Akira Imamura, ambasador Japana, izrazio je volju za nastavkom pozitivnih odnosa između Japana i Srbije, posebno u sferama kulture i sporta i izrazio veliko zadovoljstvo što su u pripremi gimnastičkog centra učestvovale i kompanije iz Japana i što se tu otvara nova prilika za saradnju. On je naglasio da će Vlada Japana i Svetska gimnastička federacija pružiti podršku Srbiji u sprovođenju ovog projekta.

Gimnastički klub „Niš“ je trenutni ekipni šampion Srbije i jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *