Građani: Obeležavanje parking mesta na brdu u Mokranjčevoj ulici je harač!

Parkiranje u Mokranjčevoj ulici više neće biti besplatno! Opština Palilula obavestila je građene koji stanuju u Mokrančevoj ulici, a vlasnici su automobila da uklone danas svoja vozila kako bi nadležno preduzeće obeležilo horizontalnu signalizaciju i nova parking mesta. Radovi su počeli jutros.

Obaveštenje

Obeležavanje će se obaviti od autobuske okretnice do stambenih zgrada, prema obaveštenju koje je prikačeno na šoferšajbnama.

Građani na ovu odluku ne gledaju blagonaklono. Naprotiv.

Parkiranje više neće biti besplatno

Oni ovde planiraju da iscrtaju pešačke prelaze i preko 50 parking mesta. Ovde postoje već mesta gde parkiramo automobile i sada ovo obeležavanje smatramo kao čist harač jer sa tri kilograma boje hoće da nam izvuku još ovo malo para što imamo u novčanicima! Ovo je brdo, moćićemo da parkiramo iza zgrada, tu je i nekakva utrina, da bi uštedeli neki dinar, ali za svim tim jednostavno nema potrebe. Svi mi želimo da živimo u urbanom delu grada, ali ovo će nam biti izdatak za koji nećemo dobiti ništa – kaže jedan od vlasnika automobila koji nam je poslao sliku obaveštenja.

Za sada nije poznato pošto će biti parkiranje u ovom delu grada jer na spisku ulica nema Mokranjčeve ulice.

Cene koje do sada važe za takozvane stanarske parkinge mogu se pogledati OVDE, a nije poznato ni koja će zona biti određena parkiralištima u ovom delu Niša.

M.S./Z.P.

6 Comments

 1. Jasno je da urabanizovan grad i sredina,podležu propisima i načinu
  ponašanja kako to nalažu propisi,pa sam u načelu saglasn sa ovom
  odlukom o obeležavanju parkirališta ispred stambenih zgrada.Ali na
  plaćivati to parkiralište je izlišno.Pre samo 3 meseca taj deo ulice je dobio ulično svatlo,paje na taj način valjda sam kraj dobio status gradskog naselja!Sam dolazak do ulice Makranjčeve,počev od paliluske rampe pa sve do okretnice je jako problematičan.Od same pruge koja je puna rupa,skraćenog trajanja semafora,pružnog prelaza pa same ulice koja obiluje raznim rupama i svega što ne liči na gradsku saobraćajnicu,bi trebalo više da interesuje nadležne u palilujskoj opštini.Samo nemojte da nas ubeđujete da će se parama skupljenim(otetim)od stanara ov o sve popraviti i biti u redu.Rečju nisam saglasn i ovo me vređa na izvstan način.

 2. A zasto da ne i treba tako ali pod uslovom da se ceo grad na taj nacin ‘regulise’,koliko ulica je pretvoreno u parkiralista samo zato sto ljude mrzi da parkiraju u svom dvoristu zauzeli su trotoare pa mora da se ide sredinom ulice-i treba da se zacepe velike cene za parkiranje ispred dvorista na trotoaru ali prvo da izbace ‘pandure-drotove-plavce’ sa trotoara i parkinga=niski SUP zauzeo ceo centar,panduri kod opstine medijana,repulikanci-saobracajci em sto zauzese mesnu kancelariju B.M.Kamenko(na panteleju) nego kolica sluzbena+svaki drot dolazi svojim licnim/personalnim automobilom na posao pa zauzese sve okolne trotoare…necu dalje-kad rese bar parkiranje pandura neka uvode neke ‘redove i poredke’,da grad zaradi neku ‘paricu’ od parkiranja-obogatili gradski budzet.

  1. Bas tako. Da li je novinar konraktirao Parking servis ili Upravu da proveri o cemu se radi? Koliko znam vozila u Mokranjcevoj su parkirana na trotoaru i po sredini ulice. Cak i ako je besplatno parkiranje mora da postoji neki red. Ovaj sto se zali bolje da procita i postuje zakon i pita Upravu da li ce biti naplate.

 3. Kod predsednika opstine da idete,glasaste za njegovu partiju.
  Nek vam odgovori zasto dozvoljava da se po brdima naplacuje parking a zebre po celoj opstini izbledele,signalizacija ispred skola dotrajala a decica ce u skolu za 25 dana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *