Vlasnici pasa da sakupljaju izmet svojih ljubimaca

Nišlija Ivica Jovanović obratio nam se elektronskom poštom da bi uložio protest protiv neodgovornih vlasnika pasa koji ne pokupe izmet svojih pasa ljubimaca kada obave nuždu na ulici. Ivica se pita da li je ovo način na koji se dočekuju turisti? I dodao:

Poštovane i drage moje Nišlije, da li ovako dočekujemo strane, a i domaće turiste pred novogodišnje praznike. Veoma je žalosno koliko su pojedini naši sugrađani nekulturni, ali da, bitno je da imaju veoma skupog kućnog ljubimca. Nažalost gospodin čiji je ljubimac ovo uradio bio je veoma besan zbog sugestije da to što je njegov ljubimac učinio treba i da pokupi i pobegao je pre nego sam i pronašao telefon u džepu i uspeeo da ga uslikam. Ma da nisam siguran uopšte da li sam po sadašnjim zakonima to uopšte smeo da uradim, pa samo ću da kažem neka mu ovo služi na čast! – napisao nam je Jovanović.

Od pojedinih vlasnika pasa saznajemo da jedan broj vlasnika pasa zaista ne nosi kesu za sakupljenje izmeta, ali da većina to čini.

Basista Miloje Jeftić iz Niša kaže da je ovaj problem izašao poslednjih godina, ali i da lako može da se ispravi.

Svako ko šeta psa mora da sa sobom nosi kesu i metlicu. To su Nemci tako rešili, pa niko nije imao problem. Ni vlast, ni šetaci, ni vlasnici pasa. Inače, mislim da je vrlo grozno da vlasnici pasa beže od toga da to učine. Zašto onda čuvaju psa? – pita se Jeftić.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

6 Comments

  1. Nije to jedini takav gospodin impo pravilu, sto veci „gospodin“ to veci izmet i veca ljutnja zbog sugestije. S druge strane mi, vlasnici pasa koji sakupljamo iza naseg psa, takodje ae borimo da i istali to cine. Verujte da nas je mnogo vise koji sakupljamo, nego onih koji to ne cine. Odlucila sam da fotografisem svakog ko ne sakuplja i da stavljam na stranicu na FB po cenu sankcija na moj racun. Mozda cak i na youtube stavim snimke. Kod nas u Sremskoj, mi koji imamo pse i sakupljamo izmet, jednom u 3 dana smo prinudjeni da uzmemo kwae i rukavice i fa sakupimo izmet tudjih pasa, kako zbog higijene ljudi i naseg zdravlja, tako i zbog zdravlja i higijene pasa. Ni jedan savestan covek nece ostaviti izmet svog psa jer shvata da tako nesto zaista steti sutra i njegovom psu. Ponjusice, dobiti parazite ili bakterije itd. Oni koji ne sakupljaju moraju da se kazne. Na primer gsin koji seta bichona Kendi nosi stap i mase na sve pae koji prodju jer mu kuja ima teranje ali refovno ostavlja njen iumet u Sremskoj ispred broja 24 i 26. Gospodin covek… Posle moj bichon to treba da njuska??? Suprug ga je dva put opomenuo ali ne reaguje pa mi skupimo iza njega… Jos je takvih i oni kvare ugled nas koji nosimo kese i redovno cistimo.

    1. Upravo tako.
      Mada ja komunalnu policiju toliko retko viđam na ulici da se prosto pitam da li ona postoji još uvek u Nišu i ako postoje još uvek, šta rade?
      Po ovom članku, a i još nekih sličnih stvari do sada, izgleda da ništa ne rade. Nije posao građanina da komentariše i sukobljava se sa drugim građaninom koji krši komunalne norme, već je to posao kom. policajaca koji su plaćeni za to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *