Gradsku vlast ne zanima konkretna saradnja, nego samo politički poeni

U vreme nekadašnje vlasti do 2012. godine potpisivani su sporazumi o saradnji sa gradovima iz Danske, Švedske, Francuske, pa i Ruske federacije, koji su doprineli razvoju Grada u oblasti energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, ekonomskog razvoja i upravljanja projektima, evropske integracije, zapošljavanja. Pozdravljam potpisivanje svake saradnje Grada Niša sa drugim gradovima, posebno sa onim koji imaju dugu kulturnu tradiciju kao što je Sankt Peterburg, nekada Petrograd i Lenjingrad, ali postavlja se pitanje kako to da se do sada za ovih 10 godina vlasti SNS nije pojavila želja za saradnjom ni od strane Niša kao grada u Srbiji, ali ni od strane Sankt Peterburga kao grada Ruske Federacije“, izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

Stanković podseća da je u septembru Grad Niš potpisao saradnju sa gradom Berševa iz Izraela, u avgustu sa gradom Bizerta iz Tunisa i u junu sa gradom Poznanja iz Poljske. 

Još uvek nemamo nikakvu informaciju o benefitima te saradnje, ali smo zato spremni za novo partnerstvo“, rekao je Stanković i dodao „Stiče se utisak da vlast ovakvim saradnjama želi samo da dobije političke poene a da ih konkretna saradnja ne zanima“.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *