Grafiti sa likom Olivera Ivanovića u Nišu i širom Srbije (foto)

U Nišu, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Kraljevu i drugim mestima u Srbiji juče su se pojavili grafiti sa ubijenim Oliverom Ivanovićem što predstavlja svojevrsni bunt nad činjeniciom da istraga o njegovom ubistvu ispred kancelarije, još uvek stoji u mestu.

Internetom se velikom brzinom šire ove slike iscrtane šablonom iz mnogih gradova u Srbiji, ne bi li se podstakli nadležni da se nađu njegove ubice.

Na zidovima, podvožnjacima, prometnim mestima pojavio se njegov portert iz sudnice – okrenut leđima kako osmehuje se preko ramena.

Izbor ove fotografije ukazuje na sudski proces kroz koji je prošao i na činjenicu da je upucan s leđa sa šest metaka.

Građanska incijativa SDP ispred čije kancelarije je ubijen podsetila je da je prošlo tri meseca od ubista njihovog lidera, a da istraga još uvek nije dala nikakve rezultate.

Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pešačka zona ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.

Zvanična najava na „Srećnoj“ televiziji

Neki pak na društvenim mrežama povezuju ovo ubistvo i sa večerašnjim gostovanjem Ramuša Haradinaja kod poznatog voditelja Milomira Marića, večeras na TV Hepi, komentarišući da je ceo sistem vrednosti nakaradan u Srbiji.

M.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266