„Groš“ proslavio rođendan – za 27 godina nastupili preko 4.000 puta!

Niški ansanbl „Groš“ proslavio je rođendan – 27 godina postojanja, a u svojoj bogatoj karijeri, nastupili su preko 4.000 puta. Produkcija gramofonskih ploča(PGP) objavila je dva CD, a još tri CD s pesmama imaju u sopstvenom izdanju. Miša Jović iz „Groša“ kaže da je jedna od najprijatnijih nagrada što su pet godina uzastopno na festivalu „Niška jesen“ osvajali nagradu publike.

Gros1
Na rođendanskoj slici (s leva na desno): Neša Tamburica, Krasa, Dragan Tomić – prijatelj „Groša“, Miža, Bojan, Ćira, Braca, Miša i konobar Novica – nedostaje pevačica Anja

-Bilo je tu svega i svačega, ali da bi jedan bend opstao mora postojati dogovor i razumevanje. To je recept. „Groš“ je jedan od važnijih stvari koji je učestvovao u našem formiranju. „Groš“ je usmeravao naše živote. Niko od nas ne bi bio takav, da nismo zajedno proveli tolike godine u grupi. Stekli smo mnogo prijatelja i mnogo puta se poklonili publici uz aplauze – kaže Jović.

gros-22
Snimak s jednog od mnogobrojnih putovanja (Temišvar)

Ovaj niški bend je svojim nastupima, koloritnim sadržajem melodija i takoreći kabaretskim načinom nastupa, mnogo više proslavio Niš u Srbiji i Evropi, nego oni kojima je to posao. Nastupili su na mnogo festivala, a česti su gosti širom Evrope jer „ko ih jednom čuje, opet ih pozove“.

M.S.
Foto: Miroslav Miša Jović

1 Comment

  1. Мижо, ово није поштено, 27 година Вас слушам и трпим и кад дођосмо до једење и пијење, ни на гледање ме нисте звали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *