Grupa S.A.R.S. slavi 10 godina rada i nastupa u Nišu!

Beogradski bend S.A.R.S. ove godine slavi 10 godina rada, a u okviru obeležavanja ovog velikog jubileja održaće veliki koncert 4. juna u rovu niške Tvrđave.

160523-sars

Slavljenička turneja S.A.R.S.-a izaći će ne samo iz regiona nego i iz Evrope, jer će bend ceo mesec maj provesti na nastupima u Australiji, a dogovorene su i svirke u Engleskoj, Italiji, Švajcarskoj, kao i dvodnevni samostalni nastup u Velikoj dvorani Doma sportova u oktobru mesecu u Zagrebu.

Grupu neobičnog naziva „Sveže amputirana ruka Satriania“ (S.A.R.S.) osnovali su 2006. u Beogradu Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimili su pesmu Buđav lebac, koja je gotovo trenutno postala internet megahit, a i danas je jedna od traženijih pesama na radio stanicama i u klubovima.

Bend S.A.R.S. je do danas uz 6 albuma izdao i 19 spotova, od kojih većina ima po nekoliko miliona pregleda na Jutjubu, a među najpopularnijima su „Lutka“, „Perspektiva“, „To rade“, „Ratujemo ti i ja“…

Ove godine izaći će poslednji studijski album grupe S.A.R.S. ali nisu istinite glasine da bend prestaje sa radom. Članovi grupe smatraju da su albumi zastareli format, pa će nakon poslednjeg albuma nastaviti da izdaju samo singlove.

Kao gosti koncerta S.A.R.S-a u rovu niške Tvrđave nastupiće sastav „Proces“ iz Niša. Ovaj ska/reggae/punk bend iza sebe ima dva studijska albuma, i od 1995. svira na svim značajnijim festivalima u Srbiji i regionu.

Pretprodaja karata za koncert po ceni od 500 rsd za parter i 900 rsd za VIP sektor u Nišu počela je u ponedeljak, 25. aprila na svim prodajnim mestima u mrežama Gigs Tix i CS Eventim, a naknadno će se ulaznice prodavati i u lokalnim šopovima.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *