Hapse demokrate – panika u redovima režima

Miodrag-Stanković-DS
piše: Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš

Dok zemlja tone u do sada neviđeni privredno-finansijski ambis, aktuelna vlast nastavlja sa progonom članova Demokratske stranke, ne bi li svoje malverzacije prebacili na one koji nisu u prilici ni da se valjano brane, niti da upotrebe pravna sredstva kako ne bi o trošku građana Srbije bez potrebe čamili u zatvorima, dok se konačno ne dokaže da – nisu krivi.

Nijedna od do sada podignutih opružnica protiv demokrata, naime, nije rezultirala krivicom, što samo potvrđuje da je i ovog puta na delu cirkuska predstava režima kojim se zataškavaju pravi problem ove države na umoru.
Hapse se demokrate, da se Vlasi ne dosete, po onoj narodnoj poslovici, gde su pravi problem građana Srbije.

A oni su sažeti u sledećim činjenicama: Ukupne gubitke iskazalo je 42.098 privrednih društava. Sa gubicima iznad vrednosti kapitala poslovalo je 24.079 društava. Finansijski rashodi uvećani su 51 odsto. Rashodi za kamate povećani su za 14 odsto. Negativni obrtni kapital veći je za 55 odsto nego prošle godine.
20.424 privredna društva bila u blokadi dužoj od 90 dana a nose četvrtinu ukupnih gubitaka i prikrivaju dramu 146.893 radnika koji su zaposleni u tim preduzećima i I koji će ostati bez posla.

Država štedi na javnim investicijama, opterećuje nametima privredu koja je u potpunoj komi,raste broj nenaplativih kredita I kod građana I kod privrede.
I da ne nabrajam dalje. Svi ste svedoci pogubne politike koja je u potpunosti ugušila ekonomiju ove zemlje.
I sve se to krije i prekriva tobože efikasnim pravnim sistemom, koji hapsi, pa pušta na slobodu, podiže optužnice isto kao I kredite – bez pokrića.
U toku je progon, na sceni je kriminal, na delu je represija. Panika vlada u redovima vladajuće stranke i koalicije. Osećaju se bolje kad primenjuju silu, kao I svi režimi na izdahu.

Dokle?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *