Havarija u centru Niša – stotine stanovnika bez grejanja

Zbog velike havarije na toplovodima i velikog curenja, korisnici u centru Niša ali i na gotovo celoj teritoriji GO Palilula, koji su priključeni na Toplanu „Jug“, ostali danas bez grejanja. Zbog ogromnog gubitka vode iz sistema radnici JKP „Gradska Toplana“ isključili su kotlove kako bi sprečili veću materijalnu štetu, ali će se, prema rečima nadležnih iz ovog preduzeća, potruditi da što pre otklone kvar.

nis1
foto arhiva gradjanin.rs

Naime, kako saznaje Gradjanin.rs, kotlovi su isključeni negde oko podneva, a razlog je taj, što se pojavio ogroman gubitak vode iz sistema, i to na raskrsnici Drvarske i Ulice Svetozara Markovića, tako da je vrlo lako moglo da dođe do bloKade kotlova, koji se pre nekoliko meseci menjani i popravljani u rekonstruisanoj toplani „Jug“.

Kako javljaju građani, radnici su već na terenu, ali nismo uspeli da saznamo koliko će vremena biti potrebno za sanaciju kvarova, jer naša redakcija nije uspela da stupi u kontakt sa v.d. direktorom Toplane, Zoranom Stojanovićem.

Međutim, prema navodima izvora iz ovog preduzeća, korisnici u Katićevoj, Dositeja Obradovića, Jug Bogdanovoj, Svetozara Markovića i okolnim ulicama neće imati grejanje sve dok se ne otkloni kvar, ali će, i ukoliko problem ne bude rešen, i njima radijatori biti topli večeras, samo na kratko.

Kako saznajemo, i pored termalnih kamera i sve potrebne opreme, moguće je da će popravka potrajati i duže od 24 sata, jer postoji procedura koja mora da se ispoštuje, ali će grejanje biti pušteno bar na na po nekoliko sati u ranim jutarnjim satima.

N.Marković

3 Comments

  1. Ma lažu jer u stvari oni pravi problem imaju sa kotlom u Toplani Jug,a za renoviranje te toplane još niko nije odgovarao-ko je i zašto doveo novosadsku firmu prošle godine radi postavljanja novih postrojenja i neka ih zovu da vrate stari kotao sa kojim je grejanje bilo besprekorno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *