„Higija“ nije prodata – vlast može da proda svih 300 lokala u vlasništvu građana Niša

Ljubiša Janić, načelnik Gradske uprave rekao je da je moguće raspisivanje licitacije za svih 300 lokala koliko Grad Niš trenutno poseduje.

Apoteka Higija nije prodata

Od ukupno 15 nekretnina u vlasništvu grada Niša za koje je bio raspisan oglas o prodaji, na nedavno održanoj licitaciji prodata su dva stana i dva lokala. Ostalo je neprodato osam lokala, a među njima i lokal u Obrenovićevoj ulici u kome se doskora nalazila apoteka „Higija koji je procenjen na nešto više od milion evra.

Predstavnici gradske vlasti najavili su ponavljanje licitacije za nekretnine koje nisu prodate u prvom pokušaju ali i duži spisak imovine koja će se naći na prodaji.

Ponovićemo oglas za prodaju, a ukoliko stigne pismo o namerama potencijalnih kupaca za još koji lokal takodje ćemo i njega da uvrstimo u budući oglas“, izjavio je posle današnje licitacije načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić.

On je kazao da je grad u postupku upisa javne svojine i „tamo gde upiše javnu svojinu ti prostori biće izloženi prodaji“.

Grad raspolaže sa preko 300 poslovnih prostora i svi se mogu naći na prodaji“, rekao je Janić.

Prema njegovim rečima, novac koji se prihoduje prodajom gradskih nekretnina biće trošen namenski, pre svega za pribavljanje novih nekretnina, pribavljanje gradjevinskog zemljišta i komunalno opremanje industrijskih zona.

Opredeljenje grada je je otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje“, rekao je Janić.

On je kazao da grad Niš ne mora „po svaku cenu“ da prodaje lokale i prodaje neće biti ukoliko se ne obezbedi dobra cena.

Za nekretnine koje nisu prodate na današnjoj licitaciji cena neće biti promenjena do sledeće licitacije bez obzira što sada nije bilo kupaca. To su tržišne cene utvrdjene na zakonom propisan način“, objasnio je Janjić.

Prema njegovim rečima, početna cena biće promenjena ukoliko do javnog nadmetanja prodje više od šest meseci, ili ranije, ukoliko se stanje na tržištu promeni.

Janić je kazao da je cenu gradskih nekretnina podigla prošlogodišnja licitacija na kojoj su tri gradska lokala prodata prodata po ceni od skoro 10.000 evra po kvadratu iako je njihova početna cena iznosila izmedju 2.500 i 3.000 evra po kvadratu.

Na licitaciji lokal u Obrenovićevoj od tri kvadrata prodat je za 9.200 evra, a lokal od 62 kvadrata takođe u Obrenovićevoj prodat je po početnoj ceni od 179.840 evra.

Stan od 25 kvadrata u Voždovoj ulici prodat je za 5.750 evra, dok mu je početna cena bila 5.700 evra, a stan u Sremskoj ulici od 42 kvadrata prodat je za 25.500 evra, dok mu je početna cena bila 18.333 evra.

B.LJ./Beta

1 Comment

  1. I treba da prodadu CEO Niš a ne samo tih 200-300 lokala !
    Sad je „žetva“ i kad će nego sad … dok su studenti i pametna deca na ulici …sa starijim i pametnim profesorima!
    Ako se sad , funkcioneri , ne „nafatiraju“ – kad će ? Kad ih smene /ili se kaže samnom / ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *