Hiljadu kilograma hrane, slatkiša i igračaka za siromašnu decu Niša

Mladi Niša i škola „Kreativno pero“ zajednički organizuju veliku humanitarnu akciju „Svi smo mi Deda Mraz“.

Grad Niš posredstvom Saveta za socijalne aktivnosti i Saveta za humanitarne aktivnosti, a u saradnji sa Vaspitno – obrazovnim sistemom „Kreativno pero“ iz Beograda organizuju veliku novogodišnju akciju „Svi smo mi Deda Mraz“ u sklopu koje će biti podeljeno oko 200 paketića deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Niša i okoline. Biće podeljeno ukupno 1000kg hrane. Nakon podele paketića, deca ove škole i predstavnici Grada posetiće se Sigurnu kuću, ali i dom Mara, gde će takođe uručiti donaciju. Humanitarna akcija “Svi smo mi Deda Mraz” održava se u petak, 22.12.2017. u centralnom holu Gradske kuće u Nišu.

Kao radnik centra za socijalni rad, često viđam teške priče. Uvek mi je teško kada vidim ili čujem za tešku situaciju, nesreću i tugu drugih ljudi. Znate, najteže je kada vidite bolesnu decu. Koliko god se trudili da se koncentrišete samo na posao ipak proživite svaku priču tih ljudi. Često u toku dana i mimo posla se setim i razmišljam o porodici ili osobi sa čijom sam situacijom upoznata. Lepo je videti osmeh na licima tih ljudi i nadam se da ćemo preko ove akcije videti osmeh na licima te dece“ – kaže Marija Rašić, koordinatorka Saveta za socijalne aktivnosti i radnica u centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu.

Velika novogodišnja podela paketića održaće se u petak, 22. Decembra. 2017. od 12h u Centralnom holu Gradske kuće. Kako kažu iz škole “Kreativno pero” oni su tu da pomažu svoje vršnjake i sve one kojima je potrebna pomoć.

“VOS “Kreativno pero” dugi niz godina organizuje humanitarne akcije. One traju tokom cele školske godine. Svi se trudimo i deca, roditelji i svi zaposleni da te akcije i uspeju. Suština je da decu učimo da misle na druge, da ih poštuju, da brinu o njima i da sa njima dele. I upravo ovakve akcije su usmerene na to da decu na vreme učimo pravim vrednostima” – izjavila je Gordana Kedžić, direktorka škole “Kreativno pero”.

Ona kaže da je ovo prvi put da pomažu Niš, zahvaljujući pozivu ova dva saveta, ali da su do sada pomogli veliki broj institucija u drugim gradovima:

Humanitarne akcije radimo čitav niz godina i uvek se dogovaramo kome ćemo ih uručiti. To su bile Ustanove i institucije u Beogradu, ali smo posetili i Jagodinu, Ćupriju, ali evo ove godine sa posebnim zadovoljstvom dolazimo u Niš. Ovo je akcija koju svi u školi volimo, zato što nam se bliži Nova godina i sve to treba da bude u znaku radosti i veselja i Deda Mraz, kao oličenja onoga što znači darivanje i ljubav je prava stvar u nazivu akcije. Donosimo poklone, prikupljamo, pakujemo paketiće i svi zajedno idemo u Niš. Ova akcija traje od početka decembra, i očekujemo da ćemo obradovati oko 200 dece u Nišu. Pored paketića pripremili smo i druga iznenađenja” – zaključuje direktorka Kedžić.

Pored paketića, ova deca slabijeg materijalnog stanja će imati priliku da sutradan dobiju i pakete hrane, garderobe, higijene i školskog pribora, te će ova donacija da se oseti na duge staze.

Veliku zahvalnost, kao i za svaku našu akciju dugujemo Gradonačelniku Niša, koji je pored svih obaveza tu da nas podrži i pomogne, što se dešava prvi put u poslednjih 10 godina da jedan Gradonačelnik izdvoji vreme za mlade” – izjavio je Jovan Milić – koordinator Saveta za humanitarne aktivnosti. “Ono što je zanimljivo zahvaljujući humanoj deci ove škole, 23.decembra ćemo podeliti i pakete hrane siromašnim porodicama iz našeg grada. Pored same podele paketića očekuje ih i prigodan program, a zahvaljujući Pozorištu lutaka nakon podele paketića za njih je priređena i specijalna predstava u Pozorištu lutaka” – kaže Milić.

Tog 22-og decembra će 200 mališana da shvati da nisu sami u svojoj borbi i da na njih brinu Grad i prijatelji Grada, ali i njihovi vršnjaci. Nakon podele paketića, donacija će biti odnešena i u Sigurnu kuću i Dom “Mara”, a najugroženije porodice dobiće i 40 paketa hrane i garderobe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *