Hitna pomoć preko vikenda ima rezervnu ekipu za povređene u tučama

Niška Hitna pomoć ima rezervnu ekipu koja pomaže unerećenima u tučama preko vikenda. Sama činjenica da Hitna pomoć u toku svakog vikenda ima jednu rezervnu ekipu za brzu reakciju u slučaju tuča na javnim mestima, dovoljno je alarmantna za sve institucije koje se bave društvenim kretanjima u Nišu. Tim tučama, kao po pravilu, „kumuje“ alkohol. U ovoj zdravstvcenoj ustanovi nam i potvrđuju da takve ekipe reaguju svakog vikenda.

Omladina na niškom keju

„Krizni“ dani su vikendi na javnim mestiima. Nije naše da ulazimo u konzumiranje tolkog alkohola na primer, na niškom keju, ali evidentno je da se posle toga događaju tuče. Ima raznih slučajeva. Sve je to omladina. Nađemo momka po prijavi koji je pijan, nepomičan i niko da mu pomogne od prisutnih. Ima tu i maloletnikaIz niških kafića, kafana, klubova nemamo toliko poziva, ali zato sa javnih mesta svakog vikenda ima – nezvanično nam pričaju u Hitnoj pomoći. U ovoj zdravstvenoj ustanovi nam takođe kažu da je smanjen broj pripitih za volanom kod kojih su nekad intervenisali u mnogo većem broju.

Prema nezvaničnom istraživanju u okolnim trafikama i prodavnicama oko keja, na ovom mestu, se lepim danima za samo jednu noć popije oko tona piva. Neslavna je i statistika da JKP“ Medijana“ za ceo vikend sakupi u svim niškim parkovima oko šest tona raznog đubreta, a prazne flaše od dva litra i limenke preovladavaju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *