Humanitarka Marina za lečenje dece i omladine do jula sakupila preko pet miliona dinara

Poznata niška humanitarka Marina Adamović je do jula ove godine sakupila čak 5.157.372,00 dinara koji su namenjeni izlečenju bolesne dece i omladine.

Osnovni cilj posebne akcije BORBA ZA ŽIVOT je najjednostavniji – dokazati ljudima da pomažući drugima, pomažeš i sebi, kaže ona.

Pokretač akcije je nišlijka Marina Adamović. Ona boluje od multiple skleroze koja ju je vezala za invalidska kolica. Marina je uspešno podnosila bolest dok je samostalno upravljala mehaničkim kolicima, uobičajeno koristila ruke i dok je bila psihički uravnotežena.

Onda je nastupio iznenadni poremećaj – Marina je ostala bez mogućnosti vladanja rukama, a dobila je i pojačane kognitivne smetnje kao što su smanjenje koncentracije, deficit pažnje, pamćenja i rasuđivanja sa depresivnošću i puno sličnih akata.

Tada je Marina shvatila da joj je prirodom usađena potreba da pomaže ljudima i da je to održava u životu.

Kada su joj prijatelji 2012. godine obezbedili elekromotorna kolica, Marina se usmerila na svakodnevno prikupljanje novca za lečenje mlađih stanovnika naše zemlje. Činila je to i po kiši i po snegu i po paklenim vrućinama…

Ona je od države dobila nepokretan, udoban objekat „Banku dobročinstva“ u centru Niša gde svakodnevno prikuplja donacije od sugrađana, posetilaca, prijatelja širom sveta…

Pored toga što je nesebičan humanitarac, Marina je i pisac, a novac od prodaje sopstvenih knjiga smatra ličnim prilogom.

gradjanin.rs

1 Comment

 1. Borba za život – Uplati na račune:
  Dinarski: 160-511838-72
  Devizni: 00-540-0002813.7
  IBAN broj: RS35160005400002813776
  SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  Upiši 330 i pošalji SMS na 3030
  Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)
  Upiši human330 i pošalji SMS na 455
  Cena poruke je 20 CHF
  e-Doniraj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *