Humanitarna modna revija niških srednjoškolaca, poziv građanima da poklone odeću, nakit ili obuću za maturu

Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa časopisom „Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu organizuje humanitarnu modnu reviju 11. maja u 12 časova u holu škole. Pozivaju sve građane da doniraju svoje odevne predmete za koje će maturanti licitirati, a prikupljeni novac biće namenjen za pomoć mališanima obolelim od najtežih bolesti.

Iz učeničkog parlamenta škole kažu da im je cilj da svojim drugarima ponude autentične komade odeće, kako bi napravili upečatljive kombinacije za maturu, ali i ono najvažnije, žele da pošalju važnu poruku solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, pa su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitarne svrhe.

„Pozivamo sugrađanke i sugrađane da pregledaju svoje ormare i pronađu one haljine, muške košulje, pantalone ili kakve druge modne komade za posebne prilike koje su nosili samo jednom ili nikada, a žele da ih poklone, da se jave i doniraju“ – navode učenici.

Donacije mogu da budu u vidu odeće, obuće, nakita, i sve mora da budu novo ili jednom obučeno, čisto i bez oštećenja. Građani mogu predati odevne predmete na portirnici škole do 25. aprila, a svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati putem fejsbuk stranice „Matura za sve“.

Srednjoškolci i studenti akciju „Matura za sve” organizuju drugu godinu zaredom, a ideja je da ona postane tradicija. Oni žele da pošalju poruku da nije važan potpis na haljini ili odelu, kao ni marka, već osoba koja je nosi.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *