Humanitarni 19. „Čupin memorijal“ u čast basiste Galije Zorana Radosavljevića Čupe

Ovogodišnji Čupin memorijal „Najvažnije je biti zdrav“ koji se 19. put održava u čast dugogodišnjeg basiste grupe Galija Zorana Radosavljevića Čupe, održaće se u četvrtak, 13. juna u 20:30 časova u Banovini i biće humanitarnog karaktera, za pomoć malom sugrađaninu Dimitriju Todoroviću.

Zoran Radosavljević Čupa bio je dugogodišnji basista grupe Galija, preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti i u njegovu čast skoro 20 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, „kuca na vrata raja“.

„Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Dimitriju Todoroviću da ponovo pobedi protivnika jačeg od sebe, mogu poslati SMS sa brojem 248 na 3800. Na samom koncertu će biti organizovana i lutrija, da još više novca skupimo za Dimitrija“ – kažu organizatori.

Na ovogodišnjem memorijalu u organizaciji NKC-a i Udruženja građana Balkanrock, nastupiće niški bendovi Gora, Mulj, Offload, 557 i Y.O.X. iz Valjeva.

Zoran Radosavljević Čupa, detinjstvo je proveo u rodnom gradu Čačku, a zatim je došao da studira u Niš gde je ostavio najdublji trag. Od 1979. godine bio je basista Galije čitavih deset godina. Poznat je i po tome što je 1989. godine, sa prijateljima osnovao najpre kafe „Pan“, a zatim „Rock 69“, gde se okupljala gradska omladina željna dobre svirke. 2000. godine dolazi u NKC gde je ambiciozno počeo da radi na nizu umetničkih projekata, ali ga je u realizaciji mnogih sprečila bolest, kojoj je podlegao 2004. godine.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *