Humanitarni bazar ručnih radova i Ulica suvenira za Dan Žena u Nišu

Na Međunarodni Dan Žena, udruženje za negovanje tradicije „Višnja” u saradnji sa udruženjem roditelja „DAN“, organizuje humanitarni bazar ručnih radova. Ovaj inspirativni događaj, na kome će svaki kupljeni proizvod doprineti humanitarnoj misiji obezbeđujući podršku udruženju, održava se danas na Trgu Stevana Sremca i trajaće do 18 sati.

Iz organizacije pozivaju sve da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi koja ima za cilj prikupljanje sredstava za podršku udruženju „DAN“ i njihovim aktivnostima usmerenim ka pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Uz podršku Opštine Medijana, bazar će biti prostor gde će se lokalni umetnici i zanatlije okupiti da ponude svoje ručno izrađene proizvode.

„Posetioci će imati priliku da istraže široku paletu jedinstvenih proizvoda, uključujući ručno rađeni nakit, odeću, dekorativne predmete i još mnogo toga. Svaki kupljeni proizvod će doprineti humanitarnoj misiji, obezbeđujući podršku udruženju “Višnja” i udruženju „DAN“, te pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija“ – navode organizatori.

Kao i svake godine, biće otvorena i ulica suvenira na Keju kola srpskih sestara gde će se moći pronaći originalni proizvodi lokalnih zanatlija i rukotvorine kao što su suveniri od keramike, drveta i tekstila. Radno vreme ulice suvenira biće od 11 do 18 sati.

Udruženje „DAN“ je osnovano sa ciljem da pomaže, edukuje i integriše u društvo osobe sa autizmom, retkim bolestima i drugim razvojnim poteškoćama i invaliditetima i pruži podršku njihovim porodicama.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *