Humanitarni koncert „Mladi za Nevenu“ 23. januara u Oficirskom domu

Romacted program Saveta Evrope – Lokalna Akciona Grupa Niš u saradnji sa organizacijom „Nađi Raula“, a uz podršku Grada organizuje humanitarni koncert za pomoć Neveni Agušević, Nišlijki kojoj su potrebna sredstva za lečenje u inostranstvu. Karte je moguće kupiti u Banci dobročinstva kod Marine Adamović ili na sam dan koncerta na ulazu u Oficirski dom.

Pozivamo sve sugrađane dobre volje da dođu na koncert i pomognu mladoj Neveni, ukoliko je neko sprečen da dođe na koncert, svoj prilog može uplatiti i slanjem SMS poruke sa sadržajem 733 na 3030. Očekuje se nastup mladih muzičara, a specijalni gosti su članovi Udruženja građana „Tolerancija za sve“ i sjajni Pop karo herc bend, koji će izvesti prigodan program“ – poručili su organizatori.

Nevena je rođena kao zdravo i normalno dete, u trećoj godini je ustanovljeno da ima tumor na levom oku zbog čega je potpuno izgubila vid na njemu. Hitna operacija je urađena 2004. godine u Beogradu u Kliničkom centru, tada je odstranjeno celo oko i ona sada nosi očnu protezu samo radi estetike, ali na žalost vidi samo na desno oko.

Zbog bolova u oku ustanovljeno je da mora na hitnu operaciju kako bi operisala donji kapak, jer ima bolove zato što proteza ne leži dobro i pritiska joj očnu duplju. Neveni je neophodna ugradnja implanta, jer očna proteza pri svakom savijanju ili naglom pokretu može da ispadne.

Koncert za pomoć Neveni se održava u četvrtak, 23. januara 2020. godine u 19h u maloj Sali Oficirskog doma u Nišu, a minimalna cena karte je 200 dinara.

„Minimalna cena karte je 200 dinara, a oni koji imaju više mogu dati i više. Na ulazu će biti i kutija za dobrovoljni prilog. Karte će se prodavati na sam dan koncerta ispred ulaza, ali građani ih mogu kupiti i u Banci dobročinstva, kod Marine Adamović.“, objašnjavaju organizatori.

Organizatori pozivaju Nišlije i sve one koji se nađu u Nišu 23. januara da dođu u malu salu Oficirskog doma i podrže Nevenu i njen život bez bola.


Podsećamo da Neveni Agušević, možete pomoći putem fondacije „Budi human“ upisom 733 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun:
Dinarski: 160-555320-91
Devizni: 00-540-0004288.1
IBAN: RS35160005400004288176
SWIFT/BIC: DBDBRSBG


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *