I to je Niš: Ljubitelji pasa uhvatili kabadahiju, jedan noćas iz meraka skočio u Nišavu…

Da su mnoge stvari “iskočile iz zgloba” u Nišu pokazuju dva događaja od juče ujutru i noćas. Jedna je u isto vreme i za svaku pohvalu i za tugu. Kako reče poznati niški ljubitelj pasa Vojkan Živković – Niški kučkari čairski osvetlali obraz. Šta se dogodilo?

natasa
Ljubitelji pasa zaustavili kabadahiju

Jedna kabadahija lomio je sve pred sobom još od škole “Učitelj Tasa”. Udario ženu s fasciklom u kojoj je bebeća dokumentacija. Oni ga stigli, on izvadio šrafciger, bilo je rvanja, ali im je  pobegao. Pošlo se za njim i na stalnoj telefonskoj vezi s policijom, navođeni su organi reda gde se ovaj kreće te su ga “skembali za sekundu”. Vojkan na svom FB profilu o tome piše:

-Na osnovu kasnije rekonstrukcije nas očevidaca, ali i interventne jedinice: lik, gotovo sigurno nekakav psihopata, krenuo da vršlja još od Tasine škole. Lomio kante, bacio kamen na salon „Medeja“, a na pola Čaira, kod onih panjeva, iz čista mira udario ženu kesom u kojoj je bila cigla, povredio joj nos, oborio na zemlju i tražio da mu preda neku fasciklu. Oko 10 m iza nih nailazi čovek sa psom, vikne, a dileja krene da beži preko mostića, ka hali “Čair”. Čuvši galamu i zapomaganje žene, nas 5-6 „kučkara“ koji smo išli tome u susret krenemo da ga jurimo. Milače (Mita) beše najbrži, čak ga je za trenutak i oborio. Lik vadi nekakav nož, oće da bode, i nastavlja bežaniju. Jedna vlasnica pasa (Aki i Njunja) nastavlja da ga na bezbednoj udaljenosti prati i telefonski policiji daje stalnu navigaciju gde se kreten zaputio. I „spakuju“ ga „plavci“ negde kod ćevapdžinice „Zoki i Nena“, napisao je Živković na svom profilu.

banovina2
Na ovom mestu kod keja je veseli momak „prošetao“ Nišavom

Druga je entuzijasta od noćas(jutros) oko 1,30 koji je svima bio simpatičan. Momak oko 25 godina. On je polugo uš’o u Nišavu i pevao neku sebi dragu pesmu. Sve vreme je pljeskao po vodi dok ga je drugarica čekala na obali(keju) kod Tvrđave. On je tu stepenicama i ušao u vodu i putanjom do kluba “Reka” prošpartao Nišavom. Drugarica mu je za sve to vreme dovikivala da odustane od akcije, ali se u isto vreme i smejala. Nije ga ništa pokolebalo. Nakon toga se nasmejan popeo na most da bi se vratio kod drugarice, a kada je upitan “što bre to radiš čoveče na samo 8 stepeni”?, on je otresajući vodu sa sebe, lakonski odgovorio “a, bre, merak mi”!

Pored svih muka koje grad doživljava ovih dana, Niš živi jedan svoj drugi, paralelni život pun emocija, brutalnosti, smeha i nadanja. I ko zna koliko se juče ovakvih stvari dogodilo, a to ipak ne može svako. Da li je to vrednost ili mana jednog grada, neka svako prosudi sam za sebe.

Vojkan Živković
Marko Smiljković

2 Comments

  1. Lep gest niskih kuckara! Nego bi bilo bolje da se malo organizuju i love te psihopate i pomognu napacenom narodu! Tek onako da se vidi da Jos uvek ima finih ljudi koji brinu za nejake!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *