I to je Niš: Zlobni građanin prijavio policiji komšije koje su uređivale dečiji parkić

Ušla neka zloba u narod pa nikako da ode. Aktivisti „Humanisa“, nevladine organizacije već godinama sami bez ičije pomoći uređuju parkić pored pruge, kose travu, montiraju igračke, sade cveće i jelke, čak su i neku vrstu ulice sami napravili da bi im krajolik bio lepši, ali i to se nekome ne sviđa. Tako su i ovogodišnje radove planirali za juče, krenuli, ali „anonimni“ poziv komunalnoj policiji je ubrzo usledio.

Iako je i taj komšija znao šta rade, prijavio ih je kao da bacaju otpad!?

Pripadnici Komunalne policije su po prijavi anonimnog građanina za narušavanje kućnog reda i mira, legitimisali i zabranili rad volontera Udruženja građana “Humanis”, koji su rešili da urede park kraj pruge na Paliluli.

Građane koji su vredno kosili, uklanjali otpad i podrezivali sadnice iznenadila je intervencija Komunalne policije po anonimnoj prijavi kako uzurpiramo gradsku površinu. Navedeno je da neovlašćeno sprovodimo navedene radove i da pravimo buku kojom se remeti kućni red i mir anonimnog građanina, koji je prijavio aktere “vandalskog čina” – uređenje zelene parkovske oaze koja već 6 godina prkosi naporima pojedinih građana da od parkića ponovo naprave deponiju, kaže Ljubomir Petrović Ljupče iz udruženja “Humanis”.

Prema njegovim rečima, pripadnici Komunalne policije bili su prilično iznenađeni kada su videli šta je u stvari povod za prijavu. Ipak su posao uradili po proceduri, fotografisali, legitimisali, uzeli sve podatke, izdali upozorenje i otišli u čudu.

Ne znamo da li će volonterima udruženja “Humanis” stići kazna, ali se nadamo da ovakvih prijava više neće biti, jer je neophodno da se što veći broj ovakvih akcija organizuje, kako bi ovaj grad bio makar malo uređeniji i čistiji.

Milan Đorđević, portparol Komunalne policije kaže da protiv ovih građana neće biti podneta prijava.

Bez obzira da li je prijava osnovana ili neosnovana, mi moramo da izađemo i vidimo o čemu se radi. U ovom slučaju se prijava odnosila na prljanje javne površine odnosno bacanje komunalnog otpada, a ne na sređivanje prostora tako da nema osnova ni za kakvu prijavu – rekao nam je Đorđević.

D.V./M.S.

2 Comments

  1. Na trošarini u naselju Delijski vis duž legendarnog bulevara Šabana B. uz prugu nikad niko nije došao da sredi zelenilo…i kako kad nije nikad u planovima… da nije pojedinaca iz komšiluka koji se brinu pa i onih koji uništavaju ko zna na šta bi to ličilo.. bitno da se onaj drugi bulevar Nemanjića svaki dan se šiša… ko nas šiša…….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *