I to se događa u Nišu: Prijavio komšiju policiji jer ne čisti pseći izmet u dvorištu

Srbija je poznata po koloritu raznoraznih emocija, a jedna prijava od pre četiri dana u Nišu mogla bi mnoge da nasmeje sem građanina Niša M.K. On je policiji podneo prijavu protiv komšije koji ne čisti pseći izmet iz dvorišta. I sami smo mogli da se uverimo u prijavu policiji gde se navodi da mu je komšija vlasnik psa pretio.

To se već duže vreme dešava. Komšije u dvorištu ispred garaža gde sam ja i još neki napravili pravi mali etno kutak nekada popiju kafu, nekada napravimo i pasulj, gulaš, ribu i dok jedemo taj komšija dođe sa psom. I dok razgovaramo, ono kuče tu vrši nuždu dok jedemo. rekli smo mu dva tri puta, „odvedi ga negde neka obavi to, a onda dođi s njim. ma jok.  Poslednji put, 4. juna nam je prekipelo – priča M.K.

On kaže da je došlo prvo do male rasprave, a onda je komšija izustio rečenicu nešto u stilu „Videćeš ti, neću ja to više da trpim“.

– kada mi se uneo u lice, upitao sam ga šta to znači? Da li će da mi zapali garažu, prebije me, šta li…? Možda je nekima smešno, ali meni nije pa sam zato podneo i prijavu policiji – objašnjava M.K.

Problem nesakupljanja izmeta u Nišu je ogroman pogotovu na mestima gde se okupljaju deca kao što je na primer Bulevar Nemanjića gde nema travnjaka koji su prenatrpani psećim izmetom.

M.S.

7 Comments

  1. Poštovani gospodine (ako uopšte mogu tako da vas nazovem) savesni građaninu, vaše reči mržnje su šokantne! Jedino što ste vi učinili u tom dvorištu je kutak za pijanke sa vama sličnima. Momak koga ste tužili je jedno vaspitano, kulturno, pametno, školovano dete. Reči koje ste mu pripisali nisu sastavni deo njegovog rečnika. Izuzetno je savestan i odgovoran kada izvodi psa uvek ali uvek pokupi za njim. Da li vi pametna gospodo u godinama možete da date primer ovoj deci umesto da podnosite tužbe protiv njih. Uređenje životne okoline i pre svega dvorišta zgrade o kojoj je reč inicira ovaj mladić koji to i sprovodi sa drugim mladim ljudima koji su stanari zgrade.
    Poštovani „gospodine“ ovu tužbu podnesite protiv sebe, zbog reči mržnje koje upućujete. Vama se nikada neće moći ugoditi, ako se sakuplja izmet za ljubimcem, zašto je tako, ako se ne sakuplja opet pitanje zašto, razmislite treznom glavom pre nego što bilo šta učinite. Nezadovoljstvo lične prirode rešavajte na drugi način, uposlite sebe nečim korisnim, a ne napadajte okolinu, niko vama nije za to kriv osim vas lučno.

  2. Slazem se sa ostalim komentarima – ko ne sakuplja za svojim ljubimcem treba biti propisno kaznjen. Ali procitajte pazljivo gospodinovu prijavu. U prijavi je i sam napisao da je vlasnik prvo sakupio za svojim ljubimcem, a potom ga bacio. Postavlja se pitanje – zasto je tako postupio i cime je bio izazvan za takav postupak, kao i sta to vlasnik vise nece da trpi koji ocigledno sakuplja za svojim ljubimcem?

  3. Ne vidim zasto takva reakcija. sam M.K. kaze da je vlasnik pasa pokupio izmet, M.K.-u je izgleda „prikipilo“ samo to sto pas vrsi nuzdu u blizini njegovog „etno kutka“ gde rucavaju (iako vlasnik skuplja izmet pasa nakog nuzde). Kako se ponasao M.K. kada mu je prikipilo, to ne pise.

  4. Ne zna se ko više se…re u Nišu , dal’ kučići /ljubimci/ ili …ljudi ili „političari“ /“ljubimci“/ – koji ne čiste za sobom !
    Kako god , u Nišu je veliko sranje !

  5. Zasto insinuirate da bi to moglo da nasmeje gradjane Nisa? Nema tu niceg smesnog. Na zapadu pokusaj negde da uradis to isto i da te primeti neko da vidis kako odmah sledi kazna. Veliku nuzdu gde god pas napravi vlasnik mora da pokupi, bilo na sred puta, ili tu negde sa strane. Nema izuzetaka, nema specijalnih slucajeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *