Ilić: Rastavac ostaje trener Radničkog

Fudbaleri Radničkog završili su sezonu na petom mestu na tabeli Superlige, što je najbolji plasman Radničkog u poslednje 32 godine, a Evropa je izmakla za samo jedan bod. Tradicionalno, na kraju sezone medijima su „položili račune“ predsednik Radan Ilić i sportski direktor Marko Jovanović.

ilic
Sanja Mirković, Radan Ilić i Marko Jovanović

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović zahvalio se medijima što su verno pratili tim sa Čaira. Najavio je da će Radnički sa prozivku za novu sezonu obaviti već 15. juna, a da će 26. juna Radnički obaviti pripreme.

– Igrali smo dobro tokom cele sezone, najavljivali smo plej-of, a zamalo nam je izmakla Evropa, bukvalno nam je bod nedostajao. Kada smo ja i Rastavac došli 2014. godine napravili smo uvertiru za ovu sezonu, sve je planski rađeno, imali smo starije igrače i sa njima osvojili 25 bodova. Ove sezone smo podmladili ekipu, neke igrače smo doveli iz podmlatka, neke nakon selektivnih utakmica koje smo organizovali, kaže Jovanović.
Po rečima sportskog direktora Jovanovića, Radnički u svojim redovima ima osmoricu reprezentativaca u mladjim selekcijama, a kruna vrednog rada u klubu je i poziv golmanu Jovanoviću u A selekciju Srbije.
Predsednik kluba Radan Ilić rekao je da je jedan igrač pred izlaznim vratima kluba, a da za angažovanje Marka Mrkića interesovanje pokazuju klubovi iz Švedske i Turske. Klub će, po njegovim rečima, naporno raditi na realizaciji nekoliko transfera kako bi pred početak sezone i da na taj način Milanu Rastavcu bude omogućen nesmetani rad.

– Predstoje nam pripremne aktivnosti za narednu sezonu. Ja lično nisam zadovoljan petim mestom, zaista je realno bilo da igramo u Evropi, bili smo blizu. Želimo da sledeće sezone uz određena pojačanja igramo na višem nivou, počeo je Ilić.

Predsednik Radničkog potom se ponovo okrenuo nepravednom sudijskom kriterijumu koji je Radnički pratio kroz završnicu prvenstva.

– Imali smo pehove, nedosuđeni penal na meču sa Novim Pazarom i sve ono što se dešavalo u meču sa Vojvodinom, poklonjeni bodovi. Sramota je da niko nije reagovao što je Zvezda protiv Vojvodine izvela „trećepozivce“, Saša Stojanović nije igrao godinu i po dana, a pravila FSS-a nalažu da timovi moraju da igraju u najjačem sastavu, to je sve pouka za narednu sezonu, da ne zavisimo od prljavih dogovora u završnici sezone, kaže Ilić.

On je naveo da će u narednoj nedelji biti održana skupština kluba na kojoj će biti podnet izveštaj o svemu šta je učinjeno. Cilj je da se sačuva okosnica ekipe, a osmorici igrača ugovor ističe ovog leta. Po rečima Ilića izvesno je da će ugovor produžiti Miloš Petrović i Radoš Bulatović, pregovara se i sa Darkom Bulatovićem, a izvesni su odlasci Saše Marjanovića i Petra Đuričkovića, ali kako predsednik Radničkog kaže i njima će klub ponuditi bolje uslove od trenutnih u nadi da će ostati u klubu.

– Što se tiče trenera Milana Rastavca, svakodnevno smo u kontaktu. On želi da ostane, a to će dosta zavisiti od sastava tima i finansijske situacije u klubu. Ukoliko sačuvamo okosnicu tima i dovedemo pojačanja, nastavićemo sa Rastavcem saradnju. Ponudili smo mu uslove koje retko ko, osim Zvezde i Partizana može da mu ponudi. Ponudićemo mu uslove kakve je Bekvalac imao u klubu, jer je to zaslužio, kaže Ilić.
Radnički je na putu da skine arbitražnu blokadu. U toku dana biće završen transfer jednog fudbalera, koga za sada Ilić ne želi da imenuje. Ukoliko do toga dođe, Radnički će u sledeću sezonu ući znatno rasterećeniji.

– Juče smo dogovorili jedan transfer, igrač nam je dao rok od 24 časa, transfer je juče u Gradskoj kući dogovoren, bio je prisutan i gradonačelnik, klub se dogovorio, Upravni odbor je juče prihvatio tu ponudu, ugovor je spreman, postigli smo najbolje uslove koje je bilo moguće u tom momentu. Ukoliko se transfer bude realizovao, sledeće nedelje nećemo imati problem registracije igrača, kaže Ilić.

Što se tiče trenutne blokade, na refinansiranje arbitraže otišle su tri tranše koje je na račun kluba uplaćivao grad. Blokada koja sprečava registraciju igrača iznosi u ovom trenutku oko 60.000 evra.

– Trenutno imamo mnogo sudskih sporova, Banković potražuje 100.000 evra sa kamatama, što bi izašlo oko 400.000 evra, imamo i MD Gradnju oko 100.000 evra, što se tiče arbitražnih odluka imamo oko 170.000 evra, zaključio je Ilić.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *