Ima nade: Evo kako osnovci izvode „Ratne igre“ niške grupe Kerber (VIDEO)

Osnovci iz OŠ „Miroslav Antić“ podelili su prvo mesto sa OŠ „Duško Radović“ iz Niša na opštinskom muzičkom takmičenju orkestara i horova i to u kategorijama nižih i viših razreda. Takmičenje je tradicionalno održano u OŠ „Sveti Sava“ proteklog vikenda.

Posebno zanimljiv je bio deo koji je izveo stariji orkestar iz OŠ „Miroslav Antić“. Oni su se odlučili da izvedu melodiju „Ratne igre“, najpoznatijeg niškog sastava „Kerber“. Andrija Zdravković je bio gitarista, a dirigentica Marjana Stepanović Mitrović.

Nema onog koji je bio prisutan na takmičenju, a da nije pomislio da je u poplavi neukusa na srpskoj sceni ovaj potez vredan pažnje, a sve se može videti i na snimku.

Građanin je pokušao da objedini i objavi pobednike i učesnike. U školama su nam rekli da će taj spisak objediniti Školska uprava u Nišu, a posle čega će moći da se prikaže javnosti.

M.S.

4 Comments

  1. Професорка Маријана годинама води оркестар о.ш. „Мирослав Антић“ и редовно побеђује на свим такмичењима. Оркестар је успешан искључиво због њеног ентузијазма и посвећености. Врло често деца вежбају у њеном дворишту. Предлажем редакцији Грађанина да направи репортажу о тој изузетној жени.

    1. Апсолутно тачно! Најспособнија и најсвестранија млада жена коју знам је Марјана Митровић Степановић! Желим јој да коначно они који треба да препознају и признају њене квалитете и способности признају да је у врху данашње музичке сцене! Оне озбиљне!

    2. Марјана, молим Вас, не Маријана… Врло важно. Поздрављам Вас од срца!

  2. OŠ Miroslav Antić su osvojili 2. mesto sa 91. poenom, a OŠ Dušan Radović su pobedili sa 98. poena. Molim vas da ispravite neistinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *