Ima nade za Niš !(?)

piše: Mirjana Rašić Mitić, nastavnik matematike
piše: Mirjana Rašić Mitić,
nastavnik matematike Blog: matishzasvakog

Onima koji se zagledaju u ulice i parkove Niša, centar grada i ljude koji prolaze predvođeni vodičem, mogli bi da primete da se u Nišu nešto menja, i to nabolje.

Sve češće smo svedoci da organizovane grupe dolaze da posete naš grad, što znači da imamo sadržaje koje možemo da ponudimo. Uz aerodrom, koji je u velikoj ekspanziji, čelnici grada bi mogli da prepoznaju pravi trenutak i da pametno iskoriste ovaj trend.

Ovih dana sam prijatno bila iznenađena još jednom novinom. U niškoj tvrđavi je otvorena Gradska bašta, postavljeni su putokazi ka njoj i zainteresovani posetioci mogu tu da za sebe pronađu neku zanimljivu sadnicu, ali i da ponesu kući dobru knjigu.

161024-gradskabasta1

U središtu Gradske bašte se nalazi Bankomat knjiga, sa dve klupe u prijatnoj hladovini na koje možete da sednete i malo čitate, a možete knjigu i da ponesete kući i vratite je kad pročitate i to sve na poverenje! Takođe, možete i priložiti neku svoju knjigu i tako obogatiti ovaj, za sada skromni, čitalački fond, koji je omogućila gradska biblioteka. Zaista divna ideja koju od srca podržavam.

161024-gradskabasta

Oni koji su zaslužni za ovaj poduhvat, kažu da je ideja tek u razvoju i da je ovo samo početak. Želim im puno uspeha i nadam se da će ova ideja zaživeti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *