Imena direktora u Nišu odrediće centrala beogradskih naprednjaka?

Agonija sa izborom novih direktora u Nišu se nastavlja. Najnovija informacija je da je Gradsko veće s kojeg bi trebalo da se predlože imena Skupštini grada, zakazano za ponedeljak, a da će sednica parlamenta biti održana za nedelju dana – u petak? Izostanak javnog izbora biranja direktora u Nišu postoji, tako da ovu informaciju od jutros u kabinetu gradonačelnika niko nije potvrdio, ali nije rekao ni da neće biti tako.

Skupština Niša

Mandat direktorima ističe ovog meseca i postojeći će biti na tim funkcijama dok se ne izglasaju nova imena. Komisija Skupštine grada Niša je uradila svoj posao odnosno bodovala kandidate, ali se dve „struje“ koje predvode gradonačelnik Niša Darko Bulatović i prvak naprednjaka u Nišu, Zvezdan Milovanović ne slažu oko tih imena ili bolje rečeno ne slažu se oko jednog ili dva imena direktora tako da se cela ta procedura odlaže već nekoliko nedelja. Kako saznajemo jedno od spornih imena je Dejan Andrejević, direktor JKP „Naisusa“ koji se „približio“ Milovanoviću, ali Bulatović na tom mestu želi da vidi drugo ime.

Istina, obojica za „svoje“ medije negiraju da imaju ikakvu vezu sa uplitanjem u izbor direktora, ali to pričaju i sami naprednjaci bliski vrhu stranke u Nišu.

S druge strane, pouzdano znamo da je visoki predstavnik Srpske napredne stranke iz Beograda došao u Niš na dva dana i odneo fotokopiranu dokumentaciju svih kandidata, ali i brojne žalbe na bodovanje tako da nije isključeno da zbog nesuglasica u Nišu, definitivna imena budućih direktora stignu iz beogradske centrale Srpske napredne stranke.

Zbog prolongiranja odluka o izboru direktora imali su protekle nedelje i opozicione stranke u niškom parlamentu kao što su Dosta je bilo i Niš – moj grad.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *