In memoriam: Napustio nas je dobar čovek i niški novinar Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković, niški novinar napustio nas je iznenada. Umro je na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu juče oko 5 sati ujutru. Pamtiće se kao čovek koji nikada nikome nije učinio ništa zlo. Acko je bio rođen 2. marta 1972. godine.

aca1
Aleksandar Stanković (1972 – 2016)

Negde sredinom devedesetih zaposlio se u niškim „Narodnim novinama“ gde je pratio političku rubriku. Time je postao deo jedne ekipe od dvadesetak novinara koji su tih dana počinjali da se hvataju u koštac sa novinarskim zanatom u raznim redakcijama i dopisništvima u Nišu. Pre bombardovanja Srbije i Niša, ali i početkom ovog veka radio je za internet portal i radio „Serbian oppozition“. Bilo je to vreme kada su se izveštaji o kolonama radnika i štrajkovima davali iz skrivenih bunkera u gradu. Nešto kasnije u Nišu su zaživele „Naše novine“ gde je bio član redakcije.

Po gašenju ovog lista, obaveštavao je svoje kolege o uspesima niškog vaterpolo kluba kao portparol. Postao je član Sportske sekcije novinara Niša i uređivao je „Sportski glasnik“, list Sportskog saveza.

Niš je ne tako davno dobio dobru sportsku emisiju „Zona sporta“ gde je bio novinar. Zla sudbina i zatekla ga je na snimanju ove emisije kada zbog temperature i malaksalosti nije mogao da nastavi da radi. U dvadesetak dana napustio nas je zauvek, ali dok je teskstova i zanimljivih reportaža, ostaće sa nama.

Kada u kafani prestane da svira muzika i proglasi se fajront, znao je da kaže dobro poznatu rečenicu „Drugari, će prezamo li?“.

Datum sahrane biće naknadno objavljen u medijima. Iza sebe je ostavio sina Momčila i suprugu Olgu. Slava ti druže i počivaj u miru.

Drugari

 

5 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *