In memoriam: Napustio nas je Goran Kostić Kosta, frontmen grupe “Novembar”

Niška muzička scena doživela je danas preveliki giubitak. Prerano nas je napustio dobar drugar i još bolji muzičar, Goran Kostić – Kosta (1966 – 2017), pevač i osnivač niške grupe „Novembar“. Ovaj predusretljiv čovek nije izdržao četvrti infarkt.

Snimak s prodslave 25. godina postojanja

Kosta je u Niš došao iz Zagreba, u leto 1991. godine. Tada je svirao gitaru u pank rok grupi “Studeni Studeni”. Po dolasku u Niš, Kosta je muzičku karijeru nastavio kao basista u grupi “Glas Amerike”, koja će, nedugo zatim, promeniti ime u “Novembar”.

Goran Kostić Kosta (1966 – 2017)

Od tada do danas, grupa je nekoliko puta menjala pojedine muzičare ali je Kosta bio njen stalni, nepromenljivi član i njen zaštitni znak, kako i priliči pravom frontmenu. Za preko četvrt veka postojanja, “Novembar” je objavio nekoliko studijskih albuma počevši od albuma “Deguelo” 1994., pa sve do poslednjeg albuma “Proklet” koji je snimljen pre četiri godine. Pored toga učestvovali su i u različitim kompilacijama ali ih publika smatra jednim od najaktivnijih koncertnih bendova kod nas i u regionu. Pre nepunih godinu dana, početkom jula, zajedničkim koncertom sa Van Goghom i Galijom u Tvrđavi, Novembar je proslavio 25.rođendan, piše City radio.

Generacije koje su rasle u urbanom Nišu pamtiće ga po koncertima kod „Imidža“ i njegovoj predanosti rokenrolu u svojoj muzičkoj prodavnici. Iza sebe je ostavio dva sina.

Ispraćaj Gorana Kostića Koste biće u subotu, na Novom groblju u Nišu. Opelo počinje u 11 sati a sahrana je u 12 i 30h.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *