Indijska predstava „Tamo gde senka nestaje“ izvodi se u Nišu

Članovi pozorišne trupe „Kriyative Theatre Trust“ iz Indije u saradnji sa srpskim performerom Krisitijanom Al Droubijem izvode u Nišu predstavu „Tamo gde senka nestaje“. Savremena interpretacija epske priče, tema je indijske predstave “Tamo gde senka nestaje”, koju će glumci u okviru evropske turneje odigrati i u Nišu publika će moći da je pogleda u petak 30. juna od 20:30, u dvorištu Univerziteta.

foto: NKC i SKC

Predstava „Tamo gde senka nestaje“ predstavlja savremenu interpretaciju epske priče zajedničke za sva podneblja. Ona spaja folklorne tradicije raznih delova sveta u jednom komadu. Tekst putuje kroz mitove i istoriju, zajedničku svim kulturama, pokazujući kako su se mitovi pretvarali u istoriju i oblikovali moralno biće društava širom sveta.

Povod je konkretno južnoazijski ep, ali vrlo brzo predstava pronalazi priče koje postoje i u Srbiji i u drugim kulturama, postepeno se razvijajući u mnogo kompleksnije slojeve društveno – političkih pitanja prošlosti i sadašnjosti, odnosa ličnog i političkog, preispitujući ideje dužnosti, verovanja, odanosti, patriotizma, patrijarhata. Mnogo je pitanja koja teraju na razmišljanje, šokiraju i provociraju.

Na vešt način, publika biva uvučena u predstavu, ostajući u pojedinim trenucima u nedoumici da li su stvari koje se na sceni dešavaju slučajne ili namerne, jer je mnogo nadrealnih momenata od kojih je satkana predstava.Predstava se izvodi na engleskom jeziku i traje 75 minuta. Autor je Šrikant Rao, a igraju: Lakšmi Čandrašekar, Priti Baradvadž, Kristijan Al Droubi, Vinaja Čandra

Gostovanje realizuju Niški kulturni centar i Studentski kulturni centar, u saradnji sa Ambasadom Indije u Srbiji. Karte će moći da se kupe pre početka predstave na ulazu u dvorište Banovine, po ceni od 250 dinara.
Predstava je već odigrana na novosadskom pozorišnom festivalu „Infant“ 27. juna ove godine, a 1. jula će biti odigrana i na beogradskom letnjem festivalu „Belef“.

„Kriyative Theatre Trust“ osnovan je 2005. godine i sada je vodeća pozorišna trupa u Bangaloru, koja je sa svojim predstavama obišla svet.

Ova grupa je jedinstvena i po tome što su skoro sve predstave u produkciji pozorišta „Kriyative Theatre Trust“ originalna dela koja su napisali članovi grupe.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *