Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podržava niške proteste

Pristalice Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ pridružiće se danas gradjanima Niša koji ispred Gradske kuće već četiri dana protestuju zbog visokih računa za grejanje i kako smatraju, neprimenjivanja Zakona o energetici, donosi agencija Beta.

foto: gradjanin.rs

Predsednik Upravnog odbora Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) Saša Kostić rekao je za agenciju Beta da je današnji protest početak zajedničkih aktivnosti UPSS-a i beogradske Inicijative.

Ne nameravamo da odustanemo od naših zahteva i zbog toga planiramo nove proteste, ali ćemo ih ubuduće sinhronizovati sa žiteljima drugih gradova u Srbiji“, kazao je Kostić.

On je podsetio da gradjani koji od ponedeljka protestuju ispred Gradske kuće traže da lokalna vlast u Nišu i Gradska toplana što pre ispune odedbe Zakona o energetici kojima je predvidjeno sklapanje pojedinačnih ugovora sa korisnicima daljinskog grejanja.

Visoki računi za grejanje posledica su nepostojanje pojedinačnih ugovora. Da oni postoje, cena grejanja bila bi definisana i garantovana na početku grejne sezone“, istakao je Kostić.

Toplane u Srbiji, dodao je Kostić, prema Zakonu o energetici bile su dužne da do 29. decembra prošle godine sklope pojedinačne ugovore sa korisnicima daljinskog grejanja.

Prema njegovim rečima, predstavnici gradske vlasti i Gradske toplane još nisu reagovali na pisane zahteve i proteste koje organizuje Udruženi pokret slobodnih stanara.

Zajednički protest stanovnika Niša i pristalica Inicijative ne da(vi)mo Beograd zakazan je za 17.00 časova.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *