Investirano 54 miliona dinara za bolju poslovnu klimu

Grad Niš je za lokalni ekonomski razvoj izdvojio ove godine 30 miliona dinara, a na to bi trebalo dodati još 24 miliona dinara koje su stigle iz republike, saopštio nam je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Milan Ranđelović.

Nacionalna služba za zapošljavanje

Prethodno je Grad Niš doneo plan lokalnog privrednog razvoja.

Vrlo je značajno reći da se za poboljšanje poslovne atmosfere u zajednici prošle godine izdvojilo 6,5, a ove 30 miliona dinara gde je jasan napredak. Tih 54 miliona dinara su utrošene na četiri mere. Jedna mera koje je najmanje bilo su javni radovi, druga mera je stručna praksa građana, treća mera je samozapošljavanje i četvrta – zaposlenje teže zaposlivih kategorija građana. Poslednje dve su podržane sa 18 miliona dinara. To su konkursi koje smo raspisali mi, a sprovodila ih Nacionalna služba za zapošljavanje – navodi Ranđelović.

On kaže da je to bio deo koji se svrstava u kategoriju zapošljavanja, a druga kategorija koja se odijala paralelno s prvom je podrška povećanju konkurentnosti.

Drugi deo je da je Grad izdvojio 5.000.000 dinara za subvencionisanje 150 privrednika koji su podigli kredite, a mi servisirali kamatu. Mi nismo učestvovali u izboru banke, a najnižu kamatu je dala „Banka Intesa“. Imamo prvu tranšu gde su privrednici uzeli od 100.000 do 1,5 miliona dinara – zaključuje Ranđelović.

On dodaje da postoji još tri konkursa koji se tiču poboljšanja poslovanja u Nišu.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *